четвер, 31 січня 2013 15:01

Через мільйонні збитки Київський метрополітен пригрозив закрити зношені ділянки

Через мільйонні збитки Київський метрополітен пригрозив закрити зношені ділянки
Фото: tdeuroasia.ucoz.ru

Підсумком господарської діяльності комунального підприємства "Київський метрополітен" у 2012 році став збиток у 345 млн грн.

Про це повідомила прес-служба київської "підземки".

У Київському метрополітені зазначили, що до системного погіршення фінансового стану підприємства призвело недофінансування його потреб, невідшкодування витрат на перевезення пільговиків із державного й місцевого бюджетів, а також невідповідність чинного тарифу на проїзд у метрополітені собівартості перевезень.

При цьому Київський метрополітен заявив про гостру необхідність вирішення проблеми експлуатації зношених колій.

"Заміни нині потребують 8,5 км рейок, 3,5 тис. дерев'яних шпал та 396 перевідних і мостових брусів, що зносилися у процесі щоденного руху поїздів. Однак запаси матеріалів для ремонту колій на підприємстві вичерпано, а можливість їхнього придбання - відсутня", - йдеться у повідомленні метрополітену.

Через це було вирішено зменшити швидкість руху поїздів на тих ділянках зі зношеними коліями.

"Це дозволить зменшити динамічні навантаження на рейки та пропускати по них поїзди", - вважають у Київському метрополітені.

Причетні підрозділи Київського метрополітену почали напрацьовувати документацію для запровадження змін до графіку руху поїздів із подальшим систематичним контролем стану колій.

"За нинішніх обставин таке рішення комунального підприємства "Київський метрополітен" вбачається єдиним можливим та правильним. Адже попри фінансові проблеми, підприємство зобов'язане забезпечити безпеку руху поїздів та обслуговувати великий пасажиропотік", - зазначено в повідомленні.

Проте КП наголосило, що зменшення швидкості руху поїздів є тимчасовим заходом, який не дасть змогу повноцінно вирішити проблему зношуваності колій.

"Якщо потреби Київського метрополітену й надалі не фінансуватимуться належним чином, це призведе до подальшого зниження швидкості руху поїздів, а ще згодом - до закриття ділянок, де стан колій буде не придатним до експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Через мільйонні збитки Київський метрополітен пригрозив закрити зношені ділянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути