понеділок, 15 лютого 2016 09:37

Іранський танкер обвалив ціни на нафту

Іранський танкер обвалив ціни на нафту

Світові ціни на нафту в понеділок знову почали знижуватися на новинах, що перший після зняття санкцій танкер з іранською нафтою попрямував до Європи. Про це пише "Прайм".

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,12% - до 33,31 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,39% - до 29,33 долара за барель.

У п'ятницю ціни на нафту виросли на 9-12% на очікуваннях скорочення виробництва з боку найбільших світових постачальників "чорного золота", а також на даних по буровим установкам в США. Однак у понеділок побоювання інвесторів з приводу надлишку пропозиції на ринку знову поновилися після появи новин з Ірану. Ця країна почала поставки нафти в Європу. Перший танкер групи ЛУКОЙЛ та іспанської компанія Compania Espanola de Petroleos завантажився нафтою і вийшов з порту Харк в Перську затоку. У найближчі години будуть навантажені суду для французьких, іспанських і китайських компаній.

"Іран збирається додати масла в вогонь на ринку", - сказав аналітик Fat Prophets Девід Леннокс.

Зараз ви читаєте новину «Іранський танкер обвалив ціни на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути