середа, 09 березня 2016 10:49

Іран готовий постачати газ і нафту в Європу через Україну

Іран готовий постачати газ і нафту в Європу через Україну

Іран готовий постачати нафту до Одеси і газ з Південного Парса (район Ірану) через Туреччину і Україну до Європи, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин. Про це пише "Ліга.Бізнес". Демчишин у складі урядової делегації 8 березня зустрівся в Тегерані з міністром енергетики Ісламської Республіки Іран Хамідом Чітчіяном.

"Я вражений предметністю дискусії, яку демонструє іранська сторона. Фактично відразу після переговорів проходять зустрічі з представниками українських підприємств, з обговоренням конкретики і детальним опрацюванням проектів", - прокоментував Демчишин результати переговорів.

Іранська сторона висловила готовність до участі в модернізації української газотранспортної системи, організації поставок нафти до Одеси і газу з Південного Парса через Туреччину і Україну до Європи.

Іран також зацікавився в приватизації енергетичних об'єктів в Україні.

Україна та Іран домовилися про початок роботи над проектами за участі українських підприємств у модернізації іранської енергетичної інфраструктури та тепло- і гідрогенераціі. Зокрема, мова йшла про будівництво та модернізацію електромереж 400 кВ. Також вже обговорювалися залучення українських фахівців до обслуговування, модернізації і безпеки проектів Бушерської АЕС.

Нагадаємо, раніше США і Євросоюз частково звільнили Іран від санкцій після того, як міжнародні експерти підтвердили, що країна повністю виконала зобов'язання щодо ядерної програми. Іран планує продавати по 300 тис. бар. нафти на добу європейським клієнтам.

Зараз ви читаєте новину «Іран готовий постачати газ і нафту в Європу через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути