пʼятниця, 22 травня 2020 13:15

"Інвестохіллс Веста" вбиває українські підприємства - ЗМІ

"Інвестохіллс Веста" вбиває українські підприємства - ЗМІ
Андрій Волков, засновник компанії "Інвестохіллс Веста"

Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста", якій ЗМІ приписують російське коріння, фактично вбиває українські підприємства.

Про це йдеться в розслідуванні Delo.ua.

Журналісти видання зазначають, що компанія судиться в судах всіх регіонів і всіх рівнів з масою юридичних і фізичних осіб. Серед прикладів агресивних нападок наводяться такі великі підприємства як "Схід Солар", активи Костянтина Жеваго ("Росава", "Дніпрошина", "Кременчукм'ясо"), "Яблуневий дар" і "Танк Транс". Всі вони - в минулому кредитори "Дельта банку", вимоги по боргах яких викупила "Інвестохіллс Веста".

Викуп права вимоги боргів, що є основною діяльністю "Інвестохіллс Веста", став вкрай популярною схемою легалізації колекторської діяльності рейдерства вже давно. Маючи на дворі фінансову кризу, яка в українських умовах ускладнена багаторічною війною на сході країни і девальвацією, зруйнованими ринками та іншими проблемами, на боргових ринках виживають тільки ті, хто виставляє максимальні вимоги на мінімальні борги, накручування на них всіх можливих пені, штрафів та відсотків. До того ж, підкріплює це всіма способами тиску.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, засновниками фінансової компанії "Інвестохіллс Веста" є Андрій Волков з 1% і ТОВ "Інвестохіллс Партнерз Україна", яка повністю належить кіпрській "Інвестохіллс Партнерз ЛТД", а кінцевим бенефіціаром їх є Антоніоу Константінос.

У 2014 році Андрій Волков очолював Нацкомфінпослуг, а в 2006-2009 роках був головою правління "Альфа-Банку (Україна)". А за атакою на "Схід Солар" раніше, повідомляли медіа, стояв Павло Фукс, який, за даними "24 телеканалу", контролював фінкомпанію "Веста".

За даними юристів однієї з компаній, яких вдалося схилити до відвертості на умовах анонімності, менеджерів "Інвестохіллс Веста" явно консультують колишні співробітники "Дельта банку", серед яких фігурували персони Віталія Масюри, ​​екс-заступника глави правління "Дельта банку" і Валентина Засухи, екс-юриста того ж банку. "Аж надто добре вони розбираються в бізнесі і нюансах роботи компанії, яка ділилася цими даними з банком, де брала кредит, але не посвячувала в подробиці нікого в "Інвестохіллс", - йдеться в розслідуванні.

"Питання в тому, чи довго ще правоохоронні органи будуть закривати на таку бурхливу "діяльність" очі? Адже навмисно ставити палки в колеса і добивати представників української економіки в нелегкі для неї часи - той ще відвертий злочин", - задаються питанням автори розслідування.

Зараз ви читаєте новину «"Інвестохіллс Веста" вбиває українські підприємства - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути