Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2022 19:50

Імпортні товари подорожчають – назвали причини

Імпортні товари подорожчають – назвали причини
Експерт пояснив, на що вплине новий податок. Фото: Pexels

Можливе запровадження в Україні 10% збору на валютообмінні операції для купівлі імпортних товарів критично на бізнес не вплине.

Але іноземні товари подорожчають, каже інвестиційний банкір Сергій Фурса, передає "24 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство економіки виступило проти податку на купівлю валюти

"Навряд чи ця ініціатива критично вплине на український бізнес, залежний від імпортного комплектовання. Просто їхні товари стануть на 10 відсотків дорожчими. Розмови ж про те, що український бізнес, і зокрема експортери, втратять прибутки й долю ринку, – це все маячня і бідкання", – каже він.

Якщо буде втрачено макроекономічну стабільність, то втрати геть усіх будуть в рази більші. Тому не потрібно противитися податку.

"Напевно, є й альтернативні методи впливу на макроекономічну ситуацію в країні, але в нинішній ситуації влада має використовувати всі доступні інструменти, не маючи можливості перебирати. Можна сказати так: це погане, але корисне рішення. Це той випадок, коли популізм змагається з необхідністю", – коментує експерт.

В Україні планують запровадити податок у 10% на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій. На підтримку такої ідеї виступив Національний банк. Розроблятиме податок Міністерство фінансів, але спеціалістів НБУ також залучать до процесу.

Зараз ви читаєте новину «Імпортні товари подорожчають – назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути