пʼятниця, 22 листопада 2019 18:41

Імексбанку нарахували боргів на 3,3 млрд

Імексбанку нарахували боргів на 3,3 млрд
Фото: "Голос.юа"

На початок листопада 2019 року загальний борг неплатоспроможних банків перед НБУ за кредитами рефінансування становив близько 46 млрд грн з урахуванням відсотків.

Про це повідомляють Одеські відомості.

Про це заявила прес-служба Нацбанку України. У числі найбільших боржників НБУ - одеський банкір, колишній народний депутат України і власник збанкрутілого Імексбанку Леонід Клімов. Його борг склав 3,3 млрд грн.

У Нацбанку заявили, що намагаються якось подіяти на боржників, наприклад, щодо того ж Климову було подано 7 позовних заяв.

Разом з тим, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на відкриті торги комплекс будівель, які раніше перебували на балансі АТ Імексбанк. Як відзначили в прес-службі фонду, 8 листопада повинні були продати по англійської моделі аукціону на майданчику ProZorro кілька об'єктів. Так був виставлений комплекс будівель загальною площею 2334,6 м. кв. Також на торги виставили 548 одиниць основних засобів (зокрема: телекомунікаційне обладнання, серверне обладнання, оргтехніка, офісні меблі та приладдя, кондиціонери). Початкова ціна лота - 113,69 млн грн. Кошти, виручені в результаті аукціону, повинні були піти на погашення кредиторських вимог АТ Імексбанк.

Не зрозуміло з якої причини, аукціон не відбувся, як, втім, не відбулася і чергова спроба продати стадіон "Чорноморець". До 26 травня 2020 Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повинен завершити процедуру ліквідації, яка триває вже 5 років, з травня 2015 року.

Однак, з огляду на величезні борги Климова і постійні зриви аукціонів і торгів з продажу активів банку, можна зробити сміливе припущення, що ліквідація банку завершиться без урахування продажу активів боржника. А значить вкладники Імексбанку залишаться ні з чим. Більш того, наполегливо ходять чутки, що Леонід Клімов вже вирішив з ФГВФО питання "безкровної" ліквідації, по якій він виходить з процедури з мільйонами, зниклими в один прекрасний момент з рахунків банку. А вкладникам на пам'ять залишаються порожні депозитні рахунки і карти.

Зараз ви читаєте новину «Імексбанку нарахували боргів на 3,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути