вівторок, 08 травня 2018 17:58

Ігор Мазепа та сліпа Феміда

  Перед фемідою Ігор Мазепа чистий, але багато людей, які постраждали двічі, так не вважають, і продовжують відстоювати свої інтереси
Перед фемідою Ігор Мазепа чистий, але багато людей, які постраждали двічі, так не вважають, і продовжують відстоювати свої інтереси

Як ви думаєте, чи можна розорити вдруге тих, хто вже був розорений і тому вкрай обережний? І чи є людина, готова взятися за таке? Можу вас запевнити, - можна. І така людина є.

Ігор Олександрович Мазепа - засновник і генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital (Україна, м.Київ). Саме він брався "допомогти" постраждалим клієнтам повернути втрачене, і кожен раз люди втрачали свої гроші знову. Принцип завжди був простий. Шукалась компанія-банкрут з базою постраждалих клієнтів, викуповувалася за копійки разом з клієнтами, яким обіцяла райське життя і великі доходи, якщо ті довкладуть ще кошти. Клієнти вкладали свої кревні, після чого компанія оголошувалася банкрутом і продавалася.

Така доля спіткала клієнтів цілої низки пайових інвестиційних фондів в 2008-2012 рр і клієнтів форекс-брокера PrivateFX в 2017 р. Ця інформація не є секретом і відображена на сторінці Ігоря Олександровича в "Вікіпедії", в розділі "Конфлікти і Бізнес".

Люди втратили свої гроші знову, але Ігоря Олександровича офіційно ні злодієм, ні шахраєм назвати не можна. Адже якщо суд його таким не визнає, то доти він чесний громадянин і бзнесмен, а до суду не дійде, адже Феміда - вона сліпа.

Звичайно, були звернення в поліцію, але там завжди давали стандартну відписку, - що складу злочину не виявлено. Для таких як Ігор Мазепа Феміда якраз і хороша баз меча і терезів, але з пов'язкою на очах. Нічого бачити зайве!

Ось, що пишеться в статті "Ціна держави" зі знижкою для Коломойського", видання comments.ua; "Ігор Мазепа називає себе" опортуністичних бізнесменом "від англійського opportunity - слушна нагода" Ми біжимо вперед без зупинки. Продаються місцеві облігації? Робимо місцеві облігації. Продаються євро-доларові реструктуризації? Робимо реструктуризації.

Ось тільки поняття "опортуністичний бізнесмен" або "економічний агент", в сучасній економічній науці трактується інакше. За визначенням американського економіста, лауреата Нобелівської премії з економіки Олівера Вільямсона, це явище трактується як "слідування своїм інтересам, в тому числі обманним шляхом, включаючи такі явні форми обману, як брехня, злодійство, шахрайство, але навряд чи обмежуючись ними. Набагато частіше опортунізм передбачає більш тонкі форми обману, які можуть приймати активну і пасивну форму, виявлятися ex ante та ex post".

Звичайно, багато людей змирилися з втратою своїх коштів, але далеко не всі. Багато хто вважа.ть, що таких "опортуністичних" бізнесменів треба вчити рахуватися з людьми і не сприймати їх лише як частину свого бізнесу.

Нехай перед фемідою Ігор Мазепа чистий, але багато людей, які постраждали двічі, так не вважають, і продовжують відстоювати свої інтереси. Так, 12 квітня 2018 р. клієнти приходили до БЦ "Парус" для переговорів. Але Ігор Мазепа їх проігнорував, що відображено в матеріалі Gazeta.ua.

Відсутність результату, також результат. Тому боротьба триває!

На відміну від Феміди, люди бачать все!

Зараз ви читаєте новину «Ігор Мазепа та сліпа Феміда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути