понеділок, 11 квітня 2016 13:08

Ігор Мазепа: "Concorde Capital" є співінвестором нової брокерської компанії "PrivateFX"
5

Ексклюзивне інтерв'ю Глави провідної міжнародної інвестиційно-банківської компанії

До уваги шановних читачів нашого видання представляємо свіже інтверв'ю із Ігорем Мазепою - власником та генеральним директором провідної міжнародної інвестиційно-банківської компанії Concorde Capital, за участі якої в кінці 2015 року була створена нова брокерська компанія PrivateFX, яка не дивлячись на свій молодий вік, вже отримала статус рекомендованого брокера Академії Masterforex-V.

 

Інтерв'ю записано командою ресурсу F4F.
Для зустрічі з генеральним директором інвестиційної компанії Concorde Capital, головою біржової ради ВАТ "Українська біржа", членом Наглядової ради АТ "Укрексімбанк" та й взагалі досить відомим і шанованим бізнесменом - Ігорем Мазепою, - команда F4F влаштувалася в готелі Radisson Blu в Києві.

Вибір місця для інтерв'ю спочатку здивував нас - ми очікували зустрічі в бізнес-центрі "Парус". Питання вичерпалося само собою, коли Ігор Мазепа з'явився на сходах, що ведуть з другого поверху готелю, в супроводі солідного пана, розмовляючи з ним англійською. Чемно попрощавшись з іноземцем і скріпивши результати переговорів з ним міцним рукостисканням, об'єкт нашого "репортерського жадання" звернув увагу на нас. Після привітання - перевів погляд на брендований мікрофон "F4F" і ​​з усмішкою запитав: "Налаштовані на серйозну розмову?".

Ми були налаштовані більш ніж серйозно і почали "допит із пристрастю":

- Ігоре Олександровичу, за сприяння Concorde Capital в 2015 році була створена група компаній PrivateFX, багато клієнтів хотіли б більш глибоко розуміти взаємозв'язок Concorde Capital і PrivateFX.

- Перш за все, безпосередньо Concorde Capital грає абсолютно пасивну роль. Ми є просто співінвесторами і не втручаємося в операційну роботу компанії. PrivateFX має своїх керуючих, зокрема, це Олександр Биков, громадянин Латвії, який керує всім цим бізнесом. На даний момент в групі компаній PrivateFX проводиться налагодження бізнес-процесів, оптимізація юридичної схеми для розширення можливостей, як для самої компанії, так і для зручності клієнтів.

ДОВІДКА:

10.04.2016 керуючий партнер групи компаній PrivateFX, Романом Караулов на офіційному форумі компанії надав наступний коментар.

Цитата:

"Олександр Биков буде офіційно представлений протягом квітня (завдяки інтерв'ю Ігоря Мазепи про нього дізналися раніше представлення). Він має великий досвід в індустрії, був офіційним представником SaxoBank в РФ і багато іншого, про що він розповість сам. У компанії PrivateFX він є CEO, я - керуючий партнер, Ігор Мазепа - акціонер".

- Чи вважаєте ви успішним початок роботи компанії в умовах величезної конкуренції на ринку рітейл-форекс?

- Інтерес клієнтів компанії перевершив наші очікування. На сьогоднішній день вже зареєструвалося понад 10 тисяч клієнтів, щодня реєструється більше 300 чоловік, сформований потужний операційний апарат, який набирає обертів. Наявність великої кількості активних інвесторів обумовлює залучення найбільш успішних керівників, що зараз і відбувається. Незважаючи на те, що ми почали роботу в останньому кварталі 2015 року, галузеве видання "Біржовий Лідер" визнало групу компаній PrivateFX переможцем в номінації "Відкриття року". Тому, виходячи з факту, що відбувся: до нас ідуть тисячі людей, - можна впевнено заявити, що Компанія стартувала за оптимістичним сценарієм.

- Чи буде розширюватися лінійка фінансових продуктів, пропонованих PrivateFX, і які саме нові інструменти будуть запропоновані клієнтам?

- PrivateFX серед конкурентів, перш за все, будуть відрізняти інноваційні продукти. Крім можливості самостійної торгівлі і стало традиційним ПАММ-інвестування, а, як мені відомо, керуючими вже відкрито понад 130 активних ПАММ-рахунків, компанія впровадила продукт "Активний інвестор". "Активний інвестор" дає можливість управління рівнем ризику і прибутку, тому результати тих, хто користується цією послугою, демонструють стабільність і високу прибутковість. Спрямованість наших інвестиційних продуктів - в першу чергу індексів - дати можливість інвесторам обмежувати ризики і управляти ними. Ми прагнемо надати нашим клієнтам найбільш гнучкі можливості для формування беззбиткових портфелів із запропонованого набору інструментів.

- Наскільки перспективним видається особисто Вам інвестування в інструменти позабіржевих ринків, зокрема - в продукти, пропоновані PrivateFX?

- Насправді біржовий ринок досить-таки "розкручений" - він конкурентний, він відомий, він ефективний. Але позабіржові ринки мають величезний потенціал. Те, що менше досліджено і менш ефективно завжди притягує все більше і більше нових гравців, тому що тут волатильність вище, на цих ринках можна мати високе плече для маржинальної торгівлі, яке неможливо отримати на розвинених, навіть американських ринках (якщо говорити про акції). Розвиток нових технологій, дозволяє і нам, і безлічі компаній-конкурентів міняти саму культуру інвестування. Звичайний, класичний, банкінг передбачає величезну кількість паперової тяганини і дотримання найчастіше непотрібних формальностей. Зараз банки посилюють вимоги до інвестора. При цьому в європейських банках практично стало неможливим відпускати долар. Більшість звичайних традиційних юрисдикцій для європейського банкінгу знаходяться під пильним наглядом американських регуляторів. В Інтернеті - все набагато простіше, швидше, мобільніше. Люди швидше обмінюються інформацією, рішення швидше приймаються і імплементуються. Розвиток телекомунікаційних технологій і позабіржових ринків в певній мірі буде міняти парадигму інвестування, і призведе до розквіту епохи приватного банкінгу. Переконаний, що за цим напрямком - майбутнє.

- Що Ви, як людина досвідчена в фінансових ринках, порадили б клієнтам PrivateFX?

- Клієнтам PrivateFX і взагалі будь-яким клієнтам інвестиційних і брокерських компаній я б порадив насамперед виваженості, акуратності, фінансового аналізу та холодної голови. Тому що фінансові ринки дуже волатильні, швидко змінюються, піддаються настроям. Відповідно там є підвищений ризик. Компанія PrivateFX і багато конкурентів на ринку пропонують сервіс ПАММ-рахунків, індексне управління. Як людина консервативна і зважена, клієнтам я би рекомендував обов'язково проводити ревізію того, які ризики допускають трейдери при торгівлі. Треба чітко розуміти свою статистику, вести аналітику і робити висновки, якщо щось пішло не так.

Команда F4F висловлює вдячність Ігорю Мазепі за приділену увагу.

 
 
 
Впевнені, надана ним інформація буде цікава і корисна для клієнтів PrivateFX.
Поспішаємо також поділитися з вами, шановні читачі, ще кількома цікавими цитатами із ще одного короткого інтерв'ю по цій же темі. Що цікаво, в цей же день кілька відповідей від Ігоря Мазепи на питання щодо компанії PrivateFX також вдалося отримати і ресурсу InvestCafe.Pro. Вашій увазі найцікавіше з них.
Зокрема, Ігорю Мазепі було поставлено наступні питання:

- Що Ви можете сказати про ПрайветФХ, адже "Конкорд Капітал" часто згадується в зв'язці з Прайвет?

На що Ігор Олександрович Мазепа відповів з абсолютною безпосередністю:

- Я вклав туди гроші.

- Чому саме туди, і в чому бачите перспективу?

- Цей сегмент, як і ринок приватних медичних послуг багато хто недооцінює, а в них закладений великий потенціал. Головна проблема - відсутність довіри, викликана занадто частими банкрутствами брокерів.

- Тобто ви робите ставку на Прайвет в брокерських послугах, як зробили ставку на "Добробут" в медицині?

- Ми розраховуємо, що PrivateFX зможе змінити сформовану тенденцію і імідж Форекс-брокерів. І ми не збираємося нікого кидати, - додав він з усмішкою.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

F4F; InvestCafe.Pro

Зараз ви читаєте новину «Ігор Мазепа: "Concorde Capital" є співінвестором нової брокерської компанії "PrivateFX"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути