Ексклюзиви
субота, 02 листопада 2019 21:10

Хто може залишитися без роботи

Хто може залишитися без роботи
Найближчі 10 років затребуваними будуть спеціалісти, пов'язані з інформаційними технологіями та діджиталізацією. Фото: oap.kiev.ua

Через автоматизацію багатьох аспектів життя можуть зникнути деякі професії. Менш затребуваними стануть водії, кухарі, землекопи, помічники бухгалтерів, телемаркетологи, вчителі, лікарі.

Масове безробіття пов'язане з надлишком кадрів зі схожими компетенціями. У найближчому майбутньому без роботи залишаться працівники з традиційними навичками. Так, учені з Оксфордського університету переконані, що у 2030-их у розвинутих країнах зникнуть рутинні професії. Їх замінить штучний інтелект, пише The Point.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців постраждали від нещасних випадків на роботі

За прогнозами, найближчі 10 років затребуваними будуть спеціалісти, пов'язані з інформаційними технологіями та діджиталізацією. Працівникам радять розширювати знання про сучасні технології. Водночас в епоху комп'ютерних технологій особливо цінуватися будуть навички соціалізації, вміння роботи в команді, емоційний інтелект, лідерські якості та гнучкість. Тому роботи психологам, психотерапевтам і коучам вистачатиме.

Крім того, розвиватиметься все, що пов'язане з озелененням, ергономічністю та комфортом. Роботу пропонуватимуть у сфері інтер'єрного та ландшафтного дизайну.

Вчені прогнозують, що через 30-40 років працевлаштованими будуть 10% населення планети. Інші робочі місця займуть роботи.

Зараз ви читаєте новину «Хто може залишитися без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути