середа, 11 серпня 2021 13:48

Грошей на субсидії вистачить до листопада

У держбюджеті бракує грошей на субсидії. Коштів вистачить до листопада.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  У 2021 році на субсидії заклали понад 35 млрд. грн
У 2021 році на субсидії заклали понад 35 млрд. грн

2021 року на допомогу заклали понад 35 млрд грн. З них станом на початок серпня спрямували 31,4 млрд грн - це 88,5% річного плану, пише ТСН.

"Цих коштів достатньо для завершення неопалювального періоду поточного року. Як тільки парламент запрацює, буде відповідне рішення. Але до листопада чинних призначень достатньо", - розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії скоротять: скільки доведеться платити за комуналку

Субсидії вже перепризначили для 2 млн осіб. З них 1,7 млн громадян не подавали заяв та отримали автоматичне перепризначення. Мінсоцполітики спрямувало в регіони 1,1 млрд грн для виплат субсидій.

Кабмін оновив правила призначення субсидій. З 19 травня повернули автоматичне перепризначення субсидій тим сім'ям, щодо яких немає суперечливих майнових моментів. Раніше всіх субсидіантів зобов'язали наново подавати документи.

Тільки 15% домогосподарств потрібно буде оновити документи для отримання субсидії. Усі подані в травні заяви опрацюють з урахуванням оновлених критеріїв.

Зміни стосуються найперше майнового стану сім'ї. Не матимуть права на субсидії ті, що мають понад дві квартири чи будинки. Також не отримають субсидії члени сімей, які здійснили впродовж 12 місяців перед зверненням купівлю іноземної валюти одноразово на суму понад 50 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Грошей на субсидії вистачить до листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути