субота, 01 квітня 2017 14:04

Гройсман назвав дату підняття пенсій

Гройсман назвав дату підняття пенсій
Гройсман пообіцяв підняти пенсії з 1 жовтня. Фото:latifundist.com

Уряд зможе підвищити пенсії з 1 жовтня, якщо Верховна Рада розгляне проект пенсійної реформи до 15 липня. Таку заяву зробив прем'єр Володимир Гройсман.

"Я переконаний, що при наявності підтримки в українському парламенті 226 голосів, ми можемо до кінця цієї сесії – до 15 липня – проголосувати за основу і в цілому, і з 1 жовтня в країні всім підняти пенсії. Я розумію, як це зробити, і готовий за це нести відповідальність. Буду просити підтримки українських громадян і буду просити підтримки українського парламенту. Глибоко переконаний, що за такої підтримки система буде змінена, вона буде абсолютно правильно працювати в інтересах українських громадян ", – цитує прем'єра прес-служба уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців змусять змінювати професію

Гройсман також додав, що в цьому році слід змінити ситуацію, коли 80% українців отримують мінімальні пенсії.

Нова пенсійна реформа, за словами глави уряду, дозволить за сім років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 140 млрд грн.

Більшість українських пенсіонерів отримують менше 1500 гривень, при цьому мінімальна пенсія на даний момент – 1247, а максимальна – 58,7 тисячі гривень. У цьому році уряд анонсує підвищення пенсій на 10,1% (у травні та грудні), і масштабне "осучаснення".

Зараз ви читаєте новину «Гройсман назвав дату підняття пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути