неділя, 31 грудня 2017 21:10

Гривня, бензин, ціни: чого чекати українцям 2018 року

Гривня, бензин, ціни: чого чекати українцям 2018 року
Наступного року можна очікувати зміцнення національної валюти. Фото: Подробности

2018 року зростання української економіки продовжиться і набере обертів.

"У 2017 році ми бачили зростання практично у всіх секторах економіки, крім деревообробної промисловості. Там спад продовжиться і в наступному році. Введення мораторію на експорт кругляка знижує темпи зростання цього сектора. Але при цьому робить його більш високотехнологічним. Сировина залишається в країні, переробляється на наших пилорамах", - розповів Gazeta.ua аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко.

Гривня

"У цьому році гривня до грудня досить добре тримала удар. Практично з початку 2017 го курс почав знижуватися і вже в серпні був на рівні 25,30 гривні за долар. Сприяло цьому зростання цін на сировину, збільшення експорту. В країну надходила валюта. Наступний рік для гривні буде досить простим - основні виплати за боргами припадають на 2019-2020 роки, ціни на експортні товари зростають, економіка йде вгору. Можна очікувати зміцнення національної валюти", - говорить Максим Пархоменко.

Бензин, автогаз

"Ціни на паливо будуть рости разом зі світовими цінами на нафту. Є ймовірність, що середня ціна за літр бензину подолає позначку 30 гривень і зможе протриматися там до літа. Зростання валютного курсу спровокує збільшення цін на автогаз приблизно на гривню", - прогнозує аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астролог розповів, коли закінчиться війна

Ціни

"Ціни і далі будуть рости. Після скасування держрегулювання в 2017 році багато продуктів подорожчали в середньому на 20%. Якщо держава не вплине на ціни, в 2018-му тенденція триватиме. І вартість продуктів зросте ще на 10-15 відсотків", - зазначив Максим Пархоменко.

Пенсійна реформа

"Перехід на накопичувальну систему так і не відбувся. Міністерство соцполітики не знає, як правильно перевести людей і хто буде обслуговувати, управляти накопичувальної частиною Пенсійного фонду. Зараз тільки 4% українців користуються послугами приватних пенсійних фондів або страхових компаній. Це доводить, що пересічний українець сподівається лише на державу", - додав аналітик.

2018 року збільшиться кількість злочинів. Люди крастимуть одне в одного і виправдовуватимуть свої вчинки безвихідним становищем, розповіла астролог Олена Максимова.

Зараз ви читаєте новину «Гривня, бензин, ціни: чого чекати українцям 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути