Ексклюзиви
середа, 29 лютого 2012 08:48

Греція ухвалила план жорсткої бюджетної економії: "Мінімалку" скоротили на чверть

Греція ухвалила план жорсткої бюджетної економії: "Мінімалку" скоротили на чверть

Уряд Греції схвалив новий план жорсткої економії бюджетних коштів.

Декількома годинами раніше окремим голосуванням по кожному пункту його затвердили депутати законодавчих зборів.

Зазначені заходи включають скорочення на 22% рівня мінімальної заробітної плати, з чого випливає зменшення сум інших державних виплат, у тому числі допомоги по безробіттю. Для тих же, хто не досяг віку в 25 років, розмір скорочення сягне 32%. Раніше мінімальний оклад в країні перебував на рівні 751 євро. Поряд з цим повідомляється, що подібні розміри оплати праці триватимуть доти, поки рівень безробіття (зараз 21%) не опуститься до 10%.

Крім того, держава проведе скорочення пенсій. Зокрема, скоротиться на 12% розмір пенсії, що перевищує мінімальну пенсію в 1,3 тис. євро.

"Написані сьогодні закони завтра перетворяться на дії. Це потребує об'єднання зусиль всієї нації, так як ми вже проголосували за програму порятунку країни. Ми повинні забрати наш загальний корабель в безпечну бухту. Об'єднаємо зусилля і доведемо всім нашу кредитоспроможність", - з такими словами виступив перед законодавцями міністр фінансів республіки Евангелос Венізелос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції - Bloomberg

"Незважаючи на мирний час, грекам доведеться принести велику жертву. Але ми будемо страждати ще більше, якщо країна перестане розвиватися", - доповнив слова міністра лідер консерваторів грецького парламенту Антоніс Самарас.

Нагадаємо, 21 лютого 2012 року міністри фінансів єврозони схвалили другу програму фінансової допомоги Греції обсягом 130 млрд євро - понад діючої програми на 110 млрд євро, затвердженої в травні 2010 року. Нові кредити укупі з обміном держоблігацій Греції, що належать приватному сектору, повинні допомогти країні скоротити державний борг до 120,5% від ВВП до 2020 року - порівняно з 165% ВВП на поточний момент.

Зараз ви читаєте новину «Греція ухвалила план жорсткої бюджетної економії: "Мінімалку" скоротили на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути