четвер, 30 листопада 2017 11:37

Держава не розуміє найважливішої ролі промисловості у розвитку національної економіки - Тарута

Держава не розуміє найважливішої ролі промисловості у розвитку національної економіки - Тарута
Засновник політичної партії "ОСНОВА" Сергій Тарута заявив, що запобігти банкрутству країни можна тільки за рахунок інноваційної модернізації промисловості

Українська промисловість як і раніше має величезний науково-технічний і виробничий потенціал, незважаючи на війну і розрив традиційних господарських зв'язків. Але держава не розуміє найважливішу роль промисловості у відновленні та розвитку національної економіки, і просуває аграрно-сировинну економічну модель для України. Країні потрібна нова промислова політика, заснована на інноваційній модернізації всього ланцюжка створення доданої вартості. Про це заявив засновник політичної партії "Основа", народний депутат Сергій Тарута у ході візиту команди лідерів "Основи" в Запоріжжя.

"Сьогодні багато гігантів індустрії, що працюють в Запоріжжі, знаходяться на межі виживання. Їм потрібна державна підтримка. Але її немає. Держава не розуміє найважливішу роль промисловості у відновленні і розвитку національної економіки. Тим часом країна скочується в прірву бідності. А запобігти банкрутству можна тільки за рахунок інноваційної модернізації промисловості. Україні потрібна нова промислова політика, яка б створила умови для реалізації науково-технічного потенціалу, для виробництва продукції з високою доданою вартістю", - заявив Сергій Тарута на прес-конференції за підсумками візиту в Запоріжжя.

Як вважають в "ОсновіІ", сьогодні лідери світової економіки змагаються вже навіть не в сфері виробництва продукції, а перш за все у сфері креативної економіки: науки, розробок, створення технологій, творчості. Креативна економіка передбачає, що людина повинна перебувати в процесі навчання впродовж усього життя, саморозвиток не повинен зупинятися і не залежить від віку. Саме креативна економіка здатна дати імпульс розвитку індустрії.

Поїздка лідерів "Основи" в Запоріжжя здійснена в рамках регіонального туру партії. "Основу" в Запоріжжі представляли також Катерина Вайдич і Ярослав Арсірій.

Як зазначив в ході прес-конференції Ярослав Арсірій, "Основа" просуває ідею повного перезавантаження системи державного управління. Перш за все необхідно усунути нинішній дуалізм влади. Для цього необхідна нова Конституція.

"Сьогодні президентська гілка влади дуже серйозно впливає на економічне життя держави, але при цьому фактично не відповідає за результати цієї діяльності. А народ України взагалі виключений з процесу управління державою. Ці перекоси закладені в чинній Конституції. Необхідно змінювати цю ситуацію, необхідно прибирати з Конституції дуалізм влади. Суспільство має укласти з владою новий договір. До парламенту вже внесено законопроект №3781, співавтором якого є Сергій Тарута. Цей законопроект якраз і визначає механізми формування нового суспільного договору. Необхідно прийняти норми, які б чітко розділили повноваження органів державної влади", - зазначив Ярослав Арсірій.

Нагадаємо: за шість місяців з початку туру лідери "Основи" вже відвідали Полтаву, Кропивницький, Харків, Дніпро, Житомир, Миколаїв. Основна мета регіонального туру партії - зібрати однодумців, сформувати команди, здатні вибудувати стратегію розвитку регіонів, які б інтегрувалися в загальнонаціональну стратегію розвитку країни. Платформою такої стратегії в "Основі" бачать Доктрину збалансованого розвитку "Україна 2030", ідеологом якої є Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Держава не розуміє найважливішої ролі промисловості у розвитку національної економіки - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути