середа, 28 лютого 2018 14:50

Держгеонадра саботують реформи в газовидобувній галузі

Держгеонадра саботують реформи в газовидобувній галузі
Виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України Роман Опімах каже, що відсутність відкритих аукціонів гальмує реформи в газовидобутку. Фото: Інформаційне агентство ПРАВДА

Відсутність відкритих аукціонів гальмує реформи в газовидобутку, потенційним інвесторам просто нікуди вкладати гроші.

Про це під час Українського енергетичного форуму сказав Роман Опімах, виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України.

Він зазначив, що прогресивні країни для залучення інвестицій регулярно виставляють сотні блоків на торги, а Україна роками ігнорує їх проведення.

"За останні півтора року в країні на аукціони не було виставлено жодної нафтогазової ділянки. Офіційні плани з приводу проведення аукціонів в цьому році теж відсутні. Якщо ми хочемо досягти енергонезалежності і збільшити газовидобуток, то для цього повинні бути створені відповідні умови", - підкреслив виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній України.

Опімах зазначив, що в Україні поза торгами - засобами апробації або інших "лазівок" в законодавстві - ділянки роздаються компаніям-спекулянтам, що свідчить про домінування подвійних стандартів.

"Потенційні інвестори звертають увагу на те, що відбувається на ринку. Вони звикли і хочуть працювати в прозорих умовах. І така проблема, як відсутність аукціонів і нових ділянок для роботи - їх відлякує", - сказав Опімах.

Варто відзначити, що антиполітика Держгеонадр, при якій вони нав'язують продаж геоінформації, замість проведення відкритих аукціонів, ніяк не сприяє розвитку індустрії і збільшенню власного газовидобутку. Більш того, такі дії, а точніше бездіяльність регулятора ставить під сумнів реалізацію урядової програми щодо досягнення енергетичної незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Держгеонадра саботують реформи в газовидобувній галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути