вівторок, 20 лютого 2018 18:55

Держархбудінспекція та BRDO спільно працюватимуть над модернізацією системи контролю та нагляду в будівництві

Держархбудінспекція та BRDO спільно працюватимуть над модернізацією системи контролю та нагляду в будівництві
Підписали меморандум про співпрацю Держархбудінспекції та BRDO. Фото: diggingwell.net

Держархбудінспекція та BRDO об'єднують зусилля в пошуку механізмів вдосконалення роботи будівельного сектора України. Відповідний Меморандум про співпрацю був підписаний сьогодні.

Згідно з Меморандумом, метою співпраці ДАБІ та BRDO є визначення засад модернізації та вдосконалення нормативно-правової бази системи державного нагляду (контролю) у сфері містобудівної діяльності, а також створення сприятливого середовища для здійснення господарської діяльності, розвитку малого і середнього підприємництва та залучення інвестицій у галузь будівництва.

Держархбудінспекція також долучається до роботи з наповнення і вдосконалення пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) - ІАС ГНК, зокрема щодо внесення інформації про планові перевірки.

"Потреба зміни підходів до контролю в будівництві вже давно назріла, тому ДАБІ вивчає питання перегляду системи інспекційних функцій. Основна ідея - це орієнтація не на виявлення, а на запобігання вчиненню порушень у сфері містобудування. Тобто перехід від карального вектора до партнерської роботи з бізнесом, надання максимальної консультативної підтримки. Такий підхід підвищить якість і безпеку споруджуваних об'єктів, сприятиме довірі до контролюючих органів з боку українських та іноземних забудовників, а також громадськості. А в сукупності з якісними дозвільними процедурами стимулюватиме будівельні процеси в країні", - зазначив глава Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як зміняться ціни на квартири в Україні

"Для самої інспекції робота в системі ІАС - це можливість планувати і приймати рішення щодо розвитку системи державного контролю, формувати державну політику у своїй сфері на основі серйозної аналітики, - зазначив глава BRDO Олексій Гончарук. - Така активна позиція Державної архітектурно-будівельної інспекції є свідченням того, що система контролю і нагляду готова до переформатування в ризикоорієнтовану систему і до впровадження якісних змін у регуляторному полі щодо цього".

ІАС - пілотний модуль планування заходів державного нагляду (контролю), на якому розміщена інформація про всі перевірках контролюючих органів. Зазначений модуль впроваджений Мінекономрозвитку та Державною регуляторної службою при підтримці BRDO.

Зараз ви читаєте новину «Держархбудінспекція та BRDO спільно працюватимуть над модернізацією системи контролю та нагляду в будівництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути