понеділок, 04 квітня 2016 10:47

Гонтарева назвала прийнятний для України рівень інфляції

Гонтарева назвала прийнятний для України рівень інфляції

Національний банк України має намір забезпечити споживчу інфляцію до кінця 2016 року на рівні 12%, а до кінця 2017 – 8%. Про це глава Нацбанку Валерія Гонтарева заявила під час зустрічі з головою правління "Райффайзен Банку Інтернаціональ" Карлом Завельдою і головою українського "Райффайзен Банку Аваль" Володимиром Лавренчуком.

Про це пише "Дзеркало тижня".

"Сторони також обговорили реформування фінансового сектора України, економічну ситуацію в країні і Євросоюзі. Глава НБУ запропонувала керівникам "Райффайзен Банку" розглянути можливість відновлення кредитування України", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що згідно з дослідженням ЦРУ, в 2015 році Україна очолила світовий рейтинг інфляції. Протягом року інфляція в Україні зросла майже в півтора рази і склала 49%.

При цьому в лютому в Україні була зафіксована дефляція. Споживчі ціни в порівнянні з січнем знизилися на 0,4%, повідомляє Державна служба статистики.

Національний банк України своїми діями в монетарній політиці фактично "консервує" кризові процеси замість того, щоб стимулювати економічну санацію, вважає колишній радник президента, екс-голова Ради НБУ і Національного інституту стратегічних досліджень професор Анатолій Гальчинський. За словами експерта, класична модель вапливу на інфляцію виявилася вразливою для умов перехідної економіки.

Для досягнення антиінфляційного ефекту в першому випадку грошей повинно бути мало, в другому їх повинно бути достатньо. НБУ не знає, як вирішувати цю дилему.

"Необхідна реальна зацікавленість уряду і НБУ в істотному зниженні інфляції. До того часу, поки інфляційний податок буде залишатися одним з найважливіших факторів вирішення проблем, всякі міркування про дієвість політики управління інфляцією залишатимуться чисто декларативними", – підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева назвала прийнятний для України рівень інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути