понеділок, 30 грудня 2019 21:08

Гончарук розповів, коли Україна отримає транш МВФ

Гончарук розповів, коли Україна отримає транш МВФ
Транш МВФ надійде до України упродовж декількох місяців. Фото: Полемика

Новий транш від Міжнародного валютного фонду надійде до України упродовж декількох місяців.

"Це абсолютно технічна робота, яка зараз продовжується. Це питання декількох місяців, я не маю жодного сумніву, що ми цю технічну роботу доведемо до кінця і проблем не буде", — сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у інтерв'ю каналу "Україна 24".

Також Гончарук наголосив, що МВФ дуже "демонізують" через олігархічні ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови, за яких Україна отримає транш МВФ

"Багато чуток, розмов, що нібито вони там висмоктують ресурси. Насправді співпраця з МВФ — це про довіру, це про дешеві ресурси… Для нас стратегічно важливо отримати таку довгострокову програмну роботу з МВФ, тому що це дуже авторитетна світова організація, і це сигнал для інвесторів, що можна заходити в Україну, з одного боку, з іншого боку — це можливість мати дешеві ресурси", — зазначив він.

7 грудня Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про початок нової програми співпраці. Зокрема, домовленість передбачає підписання так званої Staff Level Agreement — попередня згода, яка означає намір МВФ укласти кредитну програму з Україною. Загальна сума фінансування має скласти близько 5,5 мільярда доларів на 3 роки.

Зараз програма з МВФ ще не дії. Її має затвердити Рада директорів фонду. Лише після цього стануть відомі деталі про зобов'язання України в межах програми. Також лише після схвалення програми Україна зможе отримати перший транш.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук розповів, коли Україна отримає транш МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути