пʼятниця, 24 січня 2020 09:32

Гончарук поділився результатами Давоського форуму

Гончарук поділився результатами Давоського форуму
Прем'єр заявив, що в Україні приваблива економіка. Фото: "Вголос"

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук після Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявив, що довіра міжнародних партнерів до України посилюється.

"Зустрівся із прем'єр-міністеркою Фінляндії Санною Марін. Це була перша за останні 5 років зустріч двох прем'єр-міністрів України та Фінляндії. Під час Всесвітнього економічного форуму також мав змогу зустрітися з одним із наших стратегічних партнерів — прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. Мав також дуже важливу зустріч із директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. Обговорили з нею хід виконання попередніх заходів, необхідних для затвердження узгодженої на робочому рівні програми розширеного фінансування", - розповів прем'єр у Facebook.

Реалізація цієї програми означає для України дешеві ресурси для запозичень та можливості для збільшення обсягів інвестицій в економіку. Це зумовить зростання промисловості та появу нових робочих місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарук пояснив, чи чекають в Україні інвесторів із Росії

"Ще одна важлива зустріч — із президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті. Він позитивно оцінив співпрацю з Україною 2019 року, а саме — успішність впроваджуваних реформ та досягнення макроекономічної стабільності. 2020 — Рік Ефективності в Україні. Плануємо отримати підтримку ЄБРР у великих українських проєктах", - наголосив Гончарук.

Він заявив, що в Україні одна з найпривабливіших економік, що продовжує розвиватися.

"Тож запросив інвесторів приїжджати в Україну. А ми, уряд, гарантуємо, що до кожного інвестора в Україні буде персональний підхід та захист з боку держави", - додав прем'єр.

Прем'єр Олексій Гончарук заявив, що пріоритетом для України в енергетичній сфері будуть енергоощадні технології, диверсифікація поставок джерел енергії та нарощування видобутку природного газу, що передбачає інвестиції в розвідку і технології.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук поділився результатами Давоського форуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути