Ексклюзиви
четвер, 23 січня 2020 17:11

Гончарук анонсував збільшення видобутку газу

Гончарук анонсував збільшення видобутку газу
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував енергоефективність, диверсифікацію і збільшення видобутку газу

Прем'єр Олексій Гончарук заявив, що пріоритетом для України в енергетичній сфері будуть енергоощадні технології, диверсифікація поставок джерел енергії та нарощування видобутку природного газу, що передбачає інвестиції в розвідку і технології.

Про це Гончарук сказав на світовому економічному форумі в Давосі (Швейцарія), відповідаючи на запитання шведського політика Карла Більдта, передає БізнесЦензор з посиланням на Facebook прессекретаря НАК "Нафтогаз" Олени Осмоловської.

Питання Карла Більдта полягало в тому, що Україна робитиме у газовій сфері після добудови Росією "Північного потоку-2"?

"Ми повинні думати про те, щоб стати сильнішими зсередини, стати більш ефективними. Насамперед в енергетиці. Україна споживає дуже багато енергії і дуже багато з цього витрачає неефективно. Стратегічний напрямок номер один - енергоефективність", - цитує Осмоловська слова Гончарука.

Другий напрямок - диверсифікація. За словами прем'єра, жоден постачальник енергії не повинен отримати домінуюче становище.

"Третій напрямок - знайти можливості добувати більше, інвестувати в розвідку, технології, видобуток. Для цього необхідно залучити інвестиції", - сказав Гончарук.

2019-го, згідно з інформацією "Укргазвидобування", найбільша газовидобувна компанія країни видобула 13,6 млрд куб. м газу, що менше видобутку 2018 року, яка склала 13,8 млрд куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук анонсував збільшення видобутку газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути