середа, 17 квітня 2019 01:39

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв пояснив, за яких умов газ для населення мав би продаватися дешевше

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв пояснив, за яких умов газ для населення мав би продаватися дешевше
Коболєв розповів про ціни на газ. Фото: Кореспондент

НАК "Нафтогаз України" пропонує Кабінету Міністрів скасувати зобов'язання компанії продавати газ посередникам і продавати його безпосередньо населенню.

"Якщо якийсь облгаз або газзбут, а це по суті одне і те ж, зможуть переконати приватного споживача купувати газ у них, і вони цей газ десь візьмуть і будуть постачати споживачу – будь ласка, це конкуренція. Зараз є монопольне право газзбутів брати газ у "Нафтогазу" на пільгових умовах. Вони зобов'язані продавати весь газ населенню, але чи дійсно весь пільговий газ потрапляє до цієї категорії, перевірити неможливо. За більшу частину цього газу з нами не розраховуються", - керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів в інтерв'ю ТСН.

"Якщо б ми могли продавати газ безпосередньо населенню і це регулювання, що зобов'язує використовувати газзбути, було знято, ми могли б до поточної ринкової ситуації продавати газ дешевше. Тому зараз проблема зменшення ціни газу для населення України криється в дуже простому кроці – прибрати приватних посередників між "Нафтогазом" і населенням. І це лише одне рішення уряду", - додав він.

Коболєв також пояснив, незважаючи на те, що від 1 травня буде чергове підвищення цін на газ, що є зобов'язанням перед Міжнародним валютним фондом, у МВФ готові до скасування підвищення, якщо буде відмова від регулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ подорожчає з травня: українців попередили про новий тариф

Газопровід "Північний потік-2" планують запустити 2020-го. За попередніми даними, через це Україна може втратити близько $3 млрд на рік.

Зараз ви читаєте новину «Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв пояснив, за яких умов газ для населення мав би продаватися дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути