четвер, 12 грудня 2019 13:30

Гнучкий графік і надомна праця: які зміни потрібні в трудовий кодекс

Гнучкий графік і надомна праця: які зміни потрібні в трудовий кодекс
У новому трудовому кодексі єдиною можливою формою трудових стосунків між роботодавцем та працівником хочуть зробити письмову. Фото: today.ua

В Україні працівник не знає, куди звертатися, якщо його права порушили. Якщо і знає, то розуміє, що це складний бюрократичний процес і досягти успіху малоймовірно, пояснила Gazeta.ua Юлія Дрожжина з експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна".

"Треба створювати відповідні інстанції. Наділяти Державну службу з питань праці практичним, а не тільки юридичним функціоналом. Крім того, необхідне осучаснення форм зайнятості. Це і гнучкий графік роботи, і надомна праця, і сезонні роботи. Багато людей не працюють з прив'язкою до офісу. Це треба законодавчо закріпити", - говорить Дрожжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали випадки, коли працівника не можна звільняти

Наголошує, що у новому трудовому кодексі єдиною можливою формою трудових стосунків між роботодавцем та працівником хочуть зробити письмову.

"Люди повинні працювати офіційно. Сьогодні ж маємо або напівлегальних працівників, або тих, хто трудиться "в тіні" фактично без жодних соціальних гарантій та захисту", - каже Дрожжина.

В Україні хочуть оновити трудовий кодекс. За словами міністра економіки Тимофія Милованова новий документ може з'явитися за кілька місяців. У ньому хочуть збільшити терміни відпустки за свій рахунок удвічі — до 30 днів. Також прописати норми, що захищатимуть права вагітних, жінок у декреті та осіб з інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Гнучкий графік і надомна праця: які зміни потрібні в трудовий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути