середа, 10 лютого 2016 11:44

Німеччина закликала Україну до компромісу з Росією щодо "боргу Януковича"

Німеччина закликала Україну до компромісу з Росією щодо "боргу Януковича"

Німеччина закликала Україну зробити нову пропозицію Росії щодо боргу в $3 млрд після того, як російський уряд відкинув попередню пропозицію Києва. Про це пише агентство Bloomberg.

За інформацією агенства, Мінфін Німеччини, який є посередником в переговорах між Києвом і Москвою, закликав Україну піти на компроміс.

У Мінфіні РФ зазначили, що попередня пропозиція України було "неприйнятною", оскільки містила гірші умови, ніж ті, які отримали від Києва приватні кредитори. Росія відмовилася взяти участь у реструктуризації, вимагаючи повернення коштів у повному обсязі й обіцяла подати в суд, якщо їх не отримає. Київ заявив про готовність до судових розглядів.

Раніше Мінфін України в офіційній заяві підкреслив, що незважаючи на рішення МВФ про "суверенний" статус $3 млрд боргу України перед Росією, Київ не може виплатити його у строк, не порушивши при цьому свої зобов'язання перед МВФ, а також перед іншими приватними кредиторами, які погодилися на реструктуризацію.

Разом з тим, Україна готова вести переговори з Росією для досягнення взаємної згоди щодо реструктуризації боргу.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина закликала Україну до компромісу з Росією щодо "боргу Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути