четвер, 21 квітня 2011 10:15

Генсек ООН натякнув, що від обмеження експорту зерна краще відмовитися

Генсек ООН натякнув, що від обмеження експорту зерна краще відмовитися

Квоти на експорт зерна можуть негативно відбитися на розвитку сільського господарства і продовольчій безпеці у віддаленій перспективі.

Про це заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Він підкреслив, що Україна як один з провідних виробників і експортерів зерна у світі повинна відіграти надзвичайно важливу роль у зміцненні глобальної продовольчої безпеки.

"Україна - одна з небагатьох країн світу, в якій не задіяні орні землі, і вона почала розширювати сільськогосподарське виробництво. Крім того, Україна почала підвищувати продуктивність сільського господарства. У той же час у нашому взаємозалежному світі найважливішим внеском з боку України є підтримка відкритої політики в торгівлі з міжнародними партнерами", - зазначив генсек ООН.

На його думку, в України є великий потенціал для того, щоб сприяти вирішенню проблем світових продовольчих систем.

"І я впевнений, що вона й надалі ефективно буде використовувати цей потенціал. Це як не можна краще відповідає інтересам України та її народу: підтримка вітчизняного сільського господарства - важливий спосіб підвищення рівня доходів та добробуту населення. Забезпечення обміну на відкритому ринку зміцнить позиції України як важливого партнера в міжнародній торгівлі", - додав Пан Гі Мун.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН натякнув, що від обмеження експорту зерна краще відмовитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути