понеділок, 12 липня 2021 18:52

"Гемблінг-індустрія як фактор розвитку": СЕО Cosmolot Сергій Потапов у Львові розповів про перспективи сфери азартних ігор
3

Цього року місто Лева знов приймало джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest. Це найбільша музична подія на теренах України з тих пір, як епідеміологічна ситуація покращилася, а карантинні обмеження послабили. Свято джазу відвідали тисячі шанувальників якісної музики, а на трьох сценах заходу виступили близько 30 колективів.

Фестиваль зацікавив не лише меломанів, а й любителів різноманітних активностей: у програмі були майстер-класи, перфоманси, івенти, публічні виступи.

Увагу відвідувачів привернув виступ бізнесмена Сергія Потапова - засновника та CEO онлайн-платформи азартних ігор Cosmolot. Це перша гемблінг-платформа, що отримала державну ліцензію від урядової комісії, яка регулює ігорний бізнес в Україні. Отримавши освіту на батьківщині, Cергій Потапов працював у сфері ІТ. Він відвідав багато куточків земної кулі, в тому числі Великобританію, де побачив на власні очі, яким чином працює гемблінг-індустрія. Саме там, за словами Потапова, азартні ігри стали частиною національного колориту на рівні з дартсом та відпочинком у пабах. Коли в Україні легалізували азартні ігри, Сергій вирішив податись на ліцензію та придбав права на бренд Cosmolot (Космолот).

Свій виступ СЕО Cosmolot присвятив актуальним питанням гемблінгу: принципам відповідальної гри, взаємодії геймінг-платформ з державою, досвіду інших країн, впливу азартної галузі на економіку.

Спікер підкреслив, що його персональна місія - через власну онлайн-платформу зробити індустрію азартних ігор заняттям, рівноцінним комп'ютерним іграм чи походу в кіно. Головне - підходити до цього з розумом та максимальною відповідальністю.

Його тезу розвинув продакт-директор Cosmolot Авінаш Пішента, який має досвід роботи в багатьох геймінг-проектах вже протягом 15 років. Він розповів про особливості функціонування сфери азартних ігор у Великобританії, Данії, Швеції та Португалії. Так, англійці ввели систему розпізнавання гравців, блокують неповнолітніх та людей з ознаками залежності. Також там прийняли цілу купу законів, що регулюють гемблінг-індустрію, а профільна асоціація Industry Group for Responsible Gambling впроваджує засади відповідального ставлення до азартних ігор. У Данії для боротьби з лудоманією впроваджені ліміти на години відвідування геймінгових сайтів, а також обмеження на використання власних коштів понад норму, яку гравець встановлює самостійно. Сусіди данців - шведи - легалізували гральний бізнес на рік раніше України. Вони обмежили рекламу азартних ігор, встановивши для подібного контенту спеціальний час та ряд заборон.

Сергій Потапов відзначив, що сучасна гемблінгова онлайн-індустрія має стати чинником зростання економіки за рахунок податкових надходжень, а також динамічно розвиває суміжні сфери інформаційних та фінансових технологій, віртуальної реальності, маркетингу, дизайну.

"Розвиток ігорного бізнесу може стати потужним драйвером економіки, як це сталося у Великобританії. Це - поле для креативних та нестандартних рішень в галузі реклами, веб-дизайну, реалізації маркетингових стратегій. Бо простота та зручність інтерфейсу геймінг-платформ, його оформлення, загальна механіка - саме ті складові, які примушують користувача зробити цільову дію", - вважає спікер.

Окрім цього, на думку бізнесмена, розвиток гемблінг-платформ має прискорити створення нових вакансій для програмістів, розробників, ІТ-архітекторів, тестувальників, фахівців із SEO та SMM. А стрімке вдосконалення платіжних систем може позитивно вплинути й на фінансові технології - це ланки одного ланцюжка. Та ж сама технологія встановлення та фіксації фактів шахрайства Fraud Management - не просто програма, а складна багаторівнева система алгоритмів.

"Автоматизація технічних процесів, підвищення продуктивності праці на виробництві - це те, що сьогодні є надзвичайно важливим для технокорпорацій. Реалізувати перелічені пріоритети допомагають можливості штучного інтелекту, який, не в останню чергу, розвивається завдяки геймінг-індустрії", – підвів підсумок Потапов.

Таким чином, ігорний бізнес у світі сьогодні - не просто сфера розваг, а значний драйвер різних галузей нашого життя. А ось чим він стане для України – залежить від держави та представників ринку.

Зараз ви читаєте новину «"Гемблінг-індустрія як фактор розвитку": СЕО Cosmolot Сергій Потапов у Львові розповів про перспективи сфери азартних ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути