вівторок, 16 жовтня 2018 10:40

Де заробітчанам платять найвищі зарплати

Де заробітчанам платять найвищі зарплати
Найкращим місцем для життя і роботи іноземців є Сінгапур. Крім високих зарплат, країна гарантує комфорт і безпеку працівникам. Фото: from-ua.com

Найбільшу зарплату іноземним працівникам пропонують у Швейцарії, США, Гонконгу, Китаї та Сінгапурі. Йдеться про суму понад $150 тис.

За результатами дослідження HSBC Expat Explorer survey, 45% іноземних працівників шукають нову роботу з вищою зарплатою. 28% змінили країну проживання заради кар'єрного росту. Переїзд вдо іншої країни дозволяє працівнику збільшити доходи у середньому на $21 тис., повідомляє Bloomberg.

У Швейцарії середня зарплата за рік зросла на $61 тис. Досягла $203 тис. Водночас у країні високі витрати на виховання та освіту дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці їдуть працювати за кордон

Щоправда, вже 4 роки поспіль найкращим місцем для життя та роботи іноземців є Сінгапур. Крім високих зарплат, країна гарантує комфорт і безпеку працівникам.

Гідні умови пропонують у Новій Зеландії, Німеччині, Канаді та Бахрейні.

Загалом до рейтингу потрапило 31 держава. Із країн-сусідів України найвище місце зайняла Росія - 20 місце. Туреччина іта Польща посіли 24 і 25 місця відповідно.

У Міністерстві соціальної політики України вважають, що міграція українців за кордон суттєво скоротиться через 2-3 роки. Саме тоді середній рівень зарплати в Україні сягне 15 тис. грн. Причиною початку чергової "хвилі міграції" є те, що роботодавці довгий час не підвищували рівень оплати праці працівникам.

Зараз ви читаєте новину «Де заробітчанам платять найвищі зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути