Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 21:10

Де можуть заробити студенти

Де можуть заробити студенти
Одну з найбільших зарплат пропонують менеджерам Instagram акаунтів. Фото: pixabay.com

З початком літа роботодавці активно публікують вакансії для молоді. Серед найпопулярніших професій: менеджери, продавці, кур'єри та касири.

У середньому студенти без досвіду роботи можуть заробити 13,5 тис. грн. Це на 40% більше, ніж влітку 2020 року, пише OLX Робота.

Наприклад, менеджеру готові платити 12,5 тис. грн, оператору call-центра — 25 тис. грн. Зарплату 8,6 тис. грн обіцяють продавцю, 13,5 тис. грн - промоутеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку незвичну роботу пропонують українцям

15 тис. грн може заробити адміністратор, 9,5 тис. грн - помічник/підсобник. Кур'єр може мати 12,6 тис. грн, касир - 7,6 тис. грн. Одна із найбільших виплат у менеджерів Instagram акаунту — 20 тис. грн.

"Не варто довіряти надто привабливим пропозиціям, усі домовленості треба фіксувати в письмовому вигляді та не погоджуватися на "зарплати у конвертах". Трудове законодавство захищає робітників від таких ситуацій, як раптове звільнення без виплати зарплати, тому вимагайте офіційного працевлаштування", — пояснює керівниця напрямку OLX Робота Марія Абдулліна.

2024 року українці щомісяця в середньому отримуватимуть 19,1 тис. грн. Це прогноз Кабміну. Про нього йдеться в постанові №586 від 31 травня. Наступного року уряд очікує, що середня заробітна плата зросте на 4,4% - до 15,3 тис. грн. 2023-го становитиме 17,2 тис. грн, тобто зросте на 6,1%.

Зараз ви читаєте новину «Де можуть заробити студенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути