пʼятниця, 12 липня 2013 11:14

"Газпром" за $1 заволодіє усією ГТС Киргизії

"Газпром" за $1 заволодіє усією ГТС Киргизії
"Газпром" отримає контроль на газотранспортною системою Киргизії. Фото: designet.ru

Уряд Російської Федерації схвалив проект міжурядової угоди з Киргизією про залучення інвестицій в киргизьку газову галузь і співпрацю у сфері транспортування, розподілу і реалізації природного газу на території цієї країни.

Відповідне розпорядження підписав голова уряду Дмитро Медведєв.

Згідно з проектом документа, на території Киргизії створять 100-процентне дочірнє товариство ВАТ "Киргизгаз" у формі ТОВ. Йому передадуть всі приналежні "Киргизгазу" газопроводи, газорозподільні станції, підземні сховища газу, земельні ділянки та інше майно, а також права та інтереси, обумовлені в проекті угоди. 100% часток нового товариства продається ВАТ "Газпром" за $1.

Нова компанія та її правонаступники будуть поставляти газу на територію Киргизії, накопичувати його в підземних сховищах, будувати, реконструювати і експлуатувати газотранспортну і газорозподільну системи, об'єкти підземного зберігання газу та інші об'єкти інфраструктури газового комплексу країни.

"Газпром" отримає право самостійно встановлювати тарифи на транспортування газу по території Киргизії в треті країни і зберігати природний газу в підземних сховищах. Киргизія гарантує виключне право компанії на імпорт природного газу до Киргизії, захист інвестицій "Газпрому" і її дочірніх товариств від експропріації та націоналізації, а також безперешкодний переказ за кордон платежів, пов'язаних з інвестиціями. Угодою регламентуються також інші питання.

Нагадаємо, "Газпром" зацікавлений у створенні двостороннього українсько-російського консорціуму на базі ГТС України.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" за $1 заволодіє усією ГТС Киргизії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути