понеділок, 06 червня 2011 16:34

"Газпром" сподівається, що взимку Україна стане поступливішою - експерт

"Газпром" сподівається, що взимку Україна стане поступливішою - експерт

Росія не йде на поступки Україні у питанні вартості газу, бо її влаштовує чинний газовий контракт, за яким вона отримує максимально можливу ціну.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив керівник енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар.

"Харківські угоди показали, що Москва може піти на тимчасову знижку вартості газу лише в обмін на політичні поступки з боку Києва. Тепер це входження України до Митного союзу, що поведе за собою вступ до ЄврАзЕС та Єдиного економічного простору. Тому основний інструмент Кремля - "Газпром" - задіяний для психологічного тиску напередодні переговорів прем'єрів двох країн на засіданні комісії з економічного співробітництва 7 червня в Москві", - зазначив експерт.

На думку Гончара, Москва сподівається, що час працює на неї, і з наближенням холодного сезону Київ стане більш поступливим.

"Щоб зіскочити з "газової голки", треба запроваджувати енергоефективні технології, шукати інші шляхи поставок палива, запроваджувати альтернативну енергетику, розробляти власні ресурси. Жоден уряд цього не робив і не робить. Аби українська економіка пережила зиму за такої ціни газу, треба мінімізувати його закупки і використання. Така ситуація вже була на початку 2009 року", - прогнозує фахівець. 

Нагадаємо, сьогодні голова правлінняВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що російський газовий концерн не планує змінювати формулу ціни на газ для України і не буде прив'язуватися до інших енергоносіїв.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" сподівається, що взимку Україна стане поступливішою - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути