Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 14:31

"Газова принцеса" з друзями не повернуть Україну на російську "газову голку" - Герасимов

"Газова принцеса" з друзями не повернуть Україну на російську "газову голку" - Герасимов
Нардеп Артур Герасимов: "Європейська Солідарність" не дозволить посадити Україну на російські газові схеми"

Влада Зеленського, злякавшись обурення громадян, вирішила запозичити пропозицію "Європейської Солідарності", повернути пільговий тариф на електроенергію і збільшити субсидії.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив співголова фракції Артур Герасимов.

Він також нагадав про те, хто і коли підписав кабальні газові контакти Тимошенко-Путіна, через які Кремль тиснув на Україну.

"Коли влада Зеленського необґрунтовано підвищила ціни на газ та забрала у найбідніших пільговий тариф на електроенергію – "Європейська Солідарність" розробила чіткий план допомоги населенню. А вчора з'явилась ця постанова, яка фактично повторює стратегію "Європейської Солідарності" щодо подолання тарифної кризи. В постанові пропонується збільшити субсидії і повернути пільговий тариф на електроенергію", – констатував Герасимов.

"Не знаєте, де брати гроші? Ухвалюйте законопроект "Європейської Солідарності" 4585 і спрямовуйте додаткові 7 мільярдів гривень з утримання силовиків, кортежів та державних дач Зеленського на субсидії", – закликав Герасимов.

Він наголосив – також дуже важливо заборонити купівлю російської електрики та газу.

"Якщо ми вже торкнулися газу – сьогодні з цієї трибуни про тарифи, газ та совість нам вирішила розповісти людина, яка дуже розбирається в газі. "Газова принцеса Лазаренка", через дії якої держава понесла збитки на мільярди доларів. Доказом цього є перемога України в Стокгольмському арбітражі, коли ми повернули більше 4 мільярдів доларів, які після "хі-хі" з Путіним вона переплатила Кремлю і за які Кремль купував зброю і вбивав наших воїнів", – зазначив Герасимов.

"Сьогодні нас знову хочуть посадити на російську газову голку і на російські газові схеми. "Європейська Солідарність" не дасть цього зробити ані "газові принцесі", а ні її телефонним абонентам", – резюмував співголова фракції.

Зараз ви читаєте новину «"Газова принцеса" з друзями не повернуть Україну на російську "газову голку" - Герасимов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути