понеділок, 21 серпня 2017 18:00

Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні - голова НКРЕКП

Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні - голова НКРЕКП
Голова НКРЕКП Дмитро Вовк каже, що правоохоронні органи не розібралися та не хочуть слухати пояснення фахівців. Фото: Forbes.ua

Голова Національної комісії з питань регулювання енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк прокоментував інтерес НАБУ до формули "Роттердам +". На його думку, правоохоронці не розібралися в ситуації. Про це Дмитро Вовк заявив в ефірі телеканалу 112.

"Правоохоронні органи не розібралися, не хочуть слухати пояснення фахівців, не хочуть звертати увагу, що рішення комісією приймаються прозоро і публічно. І ці рішення пройшли узгодження всіма органами державної влади: Антимонопольним комітетом, Державною регуляторною службою, Міністерством юстиції, Міністерством енергетики. Всі органи це рішення підтримали", - заявив він.

Голова НКРЕКП підкреслює, що принцип ціноутворення на енергетичне вугілля ідентичний тому, що використовується для формування вартості природного газу.

"Це рішення є ідентичним до того, яке використовується для природного газу. І всі ним пишаються. Принципи ціноутворення на енергетичне вугілля і природний газ ідентичні", - підкреслив глава енергетичного регулятора.

27 квітня 2016 року КМУ прийняв постанову №315, якою вирівняв ціни на газ для промисловості і населення. Цим же рішенням визначено формулу ціни газу, в основі якої лежать котирування в європейському хабі NCG (поблизу німецького міста Дюссельдорф) + доставка до україно-словацького кордону.

3 березня 2016 року НКРЕКП прийняла постанову №289, в якій затвердила нову методологію розрахунку оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ). Відповідно до даної методології, вугільна складова в тарифі на електроенергію заснована на котируваннях вугільного хаба ARA (Роттердам) + доставка в український порт.

Як повідомлялося, вчора 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в будівлі Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) у справі, пов'язаній з твердженням формули "Роттердам +".

Зараз ви читаєте новину «Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні - голова НКРЕКП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути