Ексклюзиви
понеділок, 23 березня 2015 13:17

Fitch знизило рейтинги "Укрексімбанку" та "Ощадбанку"

Fitch знизило рейтинги "Укрексімбанку" та "Ощадбанку"
Фото: korrespondent.net

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) державних "Укрексімбанку" та "Ощадбанку", а також їх рейтинги пріоритетного боргу в іноземній валюті до рівня "CC" з "CCC". Про це повідомляється в прес-релізі агентства, пише "Інтерфакс-Україна".

"Рейтингова дія є наслідком заяви Міністерства фінансів України від 13 березня 2015 року про реструктуризацію суверенного зовнішнього боргу. У заяві міністерство вказало, що зовнішній борг "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" разом з боргом деяких інших квазісуверенних позичальників включать в програму реструктуризації. Водночас міністерство вказало, що у відношенні кожної організації проведуть окрему процедуру з урахуванням конкретної ситуації", - повідомляється в прес-релізі.

Fitch при цьому зазначає, що в обігу "Укрексімбанку" перебувають два великих випуски єврооблігацій: на $750 млн з погашенням 27 квітня 2015 року і на $600 млн з погашенням 22 січня 2018 року.

"Ощадбанк", у свою чергу, має єврооблігації на $700 млн з погашенням 10 березня 2016 року і на $500 млн з погашенням 20 березня 2018 року.

"Банки ще публічно не заявляли про можливу реструктуризацію свого боргу. Крім того, в березні "Ощадбанк" виплатив купони по двом своїм випусками єврооблігацій. В тому числі одна виплата була здійснена минулого тижня, після заяви міністерства. Fitch розглядає як вірогідний дефолт з урахуванням заяви міністерства, а також того, що банки знаходяться у 100% власності держави. Водночас інформація про окремі процедури для кожного банку і відсутність до тепер заяв від банків про можливу реструктуризацію означає, що дефолт ще не є неминучим", - зазначено в документі.

Підтвердження довгострокових рейтингів банків в національній валюті на рівні "CCC" відображає той факт, що їх зобов'язання в національній валюті не будуть порушені процесом реструктуризації.

Підтвердження рейтингів підтримки на рівні "5" і перегляд рівнів підтримки довгострокових рейтингів з "CCC" на "немає рівня підтримки" відображають думку Fitch про те, що підтримку в іноземній валюті банкам не нададуть.

Рейтинги стійкості банків "CCC" рейтинговою дією не порушені, оскільки Fitch отримало недостатньо інформації щодо їх кредитоспроможності на самостійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Fitch знизило рейтинги "Укрексімбанку" та "Ощадбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути