понеділок, 10 серпня 2015 17:19

Fitch прогнозує, що Україна домовиться про реструктуризацію

Fitch прогнозує, що Україна домовиться про реструктуризацію
Фото: uapress.info

Україна завершить реструктуризацію приватного зовнішнього боргу до настання строків виплат по єврооблігаціях на 500 млн дол. 23 вересня і другого перегляду програми МВФ, також наміченого на вересень.

Про це йдеться в прогнозі міжнародного рейтингового агентства Fitch, передає "Інтерфакс-Україна".

"При оголошенні про укладення угоди щодо реструктуризації боргу Fitch очікує знизити довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті до рівня "C", - йдеться в повідомленні агентства.

Fitch пояснює, що буде класифікувати реструктуризацію суверенних зовнішніх облігацій України як обмін проблемних зобов'язань.

Нагадуючи про прогнозі МВФ про падіння ВВП України на 9% в 2015 році слідом за падінням на 7% в 2014 році, Fitch очікує стабілізації реального ВВП в 2016 році по мірі зменшення інфляції та відсоткових ставок, а також підвищення довіри за умови, що не відбудеться істотного посилення політичних і геополітичних ризиків.

"Незважаючи на зміцнення бюджету, рецесія і зниження курсу національної валюти, за оцінками, збільшили прямий і гарантований борг центрального уряду більш ніж до 76% ВВП в червні 2015 року порівняно з 61% ВВП на кінець 2014 року. Державний борг ще більше збільшиться принаймні матеріалізації витрат на рекапіталізацію банків", - вказує рейтингове агентство.

Воно підкреслює, що через відсутність доступу на зовнішні ринки Україна наразі залежить від МВФ та іншого офіційного фінансування в плані обслуговування зовнішнього боргу.

"Ризик загострення конфлікту на сході України є одним з основних ризиків для прогнозу", - йдеться в повідомленні Fitch.

Зазначимо, що Мінфін України розраховує домовитися з кредиторами про реструктуризацію на зустрічі в США 12 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Fitch прогнозує, що Україна домовиться про реструктуризацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути