понеділок, 31 жовтня 2011 09:25

Фірташ дає $ 250 мільйонів на сірчану кислоту

Фірташ дає $ 250 мільйонів на сірчану кислоту

Глава ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ заявляє, що кримський уряд дав згоду на будівництво третього цеху з виробництва титану приватним акціонерним товариством "Кримський ТИТАН", власником якого є сам бізнесмен.

В інтерв'ю журналістам у Сімферополі, після зустрічі з в.о. голови кримського уряду Павлом Бурлаковим в неділю, він зазначив, що після запуск третього цеху обсяги виробництва діоксиду титану збільшаться вдвічі - зі 105 до 200 тис. тонн на рік.

"Кримський уряд дав добро на це, думаю, що до кінця місяця уряд увалить відповідну постанову, і ми отримаємо дозвіл і почнемо будівництво", - сказав бізнесмен.

Таким чином, як підкреслили в прес-службі бізнесмена, Фірташ планує збільшити вдвічі потужність "Кримського титина" протягом найближчих трьох років.

За словами Фірташа, до кінця березня 2012 року на "Кримському титані" буде завершено будівництво нового цеху з виробництва сірчаної кислоти, яке дозволить випускати близько 1 млн. тонн сірчаної кислоти на рік. Він зазначив, завдяки будівництву такого цеху значно знизиться екологічний тиск на навколишнє середовище, оскільки старе радянське обладнання не дозволяє цього зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" програв "УкрГаз-Енерго" Фірташу та "Газпрому"

Фірташ сказав, що до того, як він став власником "Кримський ТИТАН", на заводі виробляли близько 40 тис. тонн діоксиду титану на рік. Нині завод випускає 105 тис. тонн діоксиду титану. За його словами, після реконструкції старого виробництва до кінця 2012 року, завод вийде на 120-125 тис. тонн діоксиду титану.

При цьому будівництво і запуск нового цеху з виробництва сірчаної кислоти загальним обсягом 1 млн. тонн на рік дає додаткові можливості для будівництва третього цеху з виробництва діоксиду титану.

"Ми розраховуємо, що завод вийде на виробництво 200 тис.тонн двоокису титану на рік", - сказав Фірташ.

Говорячи про кошти, які будуть вкладені в нове виробництво, він зазначив, що "інвестиції становитимуть близько 220-250 мільйонів доларів".

Третя лінія з виробництва діоксиду титану, за його прогнозами, почне працювати протягом 2,5-3 років.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ дає $ 250 мільйонів на сірчану кислоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути