четвер, 26 грудня 2013 15:31

Фірми співвласника "Букви" "натендерили" державу на 24 мільйона

Фірми співвласника "Букви" "натендерили" державу на 24 мільйона
Фото: telegraf.com.ua

Державний комітет телебачення і радіомовлення знову дав гроші видавцеві Олександру Красовицькому із Харкова.

17 грудня комітет закупив у ТОВ "Літературна агенція "Час читати" 2500 примірників енциклопедії "Україна". Автори книжки - В.Скляренко, Т. Іовлева, В. Мирошнікова, М. Панкова.

Видавництво покладе до кишені 300 тис. грн. Один примірник обійдеться платникам податків у 120 грн.

Торги пройшли за процедурою "закупівля в одного учасника", тобто без конкурентів. У комітеті пояснили це так: лише ТОВ "Літературна агенція "Час читати" має майнове право інтелектуальної власності на книжку "Україна".

Що цікаво, договір про передачу цього права літературна агенція уклала з ТОВ "Видавництво Фоліо". І не випадково.

Власником ТОВ "Літературна агенція "Час читати" із статутним капіталом 1 тис. грн ще минулого року був харків'янин Олександр Красовицький. Керівником - Людмила Гудзинська. Потім Гудзинська стала повноправною партнеркою Красовицького.

Обидва - досить підприємливі бізнесмени. Людмила Миколаївна - співвласниця харківських видавництв "Факт" та "Навчальний друк". А Красовицький колись був власником "Національної книжкової мережї", ТОВ "Понедельник-Харьков", ТОВ "Книжковий магазин "Знання" і ТОВ "Будинок книги". Нині на своє ім'я зареєстрував ТОВ "Видавництво Фоліо", і досі є співвласником ТОВ "Фоліо".

Партнеркою Красовицького в останній фірмі є Юлія Орлова. Вона, у свою чергу, є співвласницею видавництв ТОВ "Бібколектор", а 2006 була ще й власницею видавництва "Антологія". Воно також свого часу було зареєстроване на Ладу Красовицьку, як і видавництво "Бібколектор". Проте нині "Антологія" має інших власників.

Всі ці фірми ходять на торги до Державного комітету телебачення і радіомовлення, міністерств культури та освіти. Заробляють небагато, але стабільно. Лише за цей рік видавництво "Факт" отримало з держбюджету 1 млн грн, з яких чверть мільйона - за друк книжок російською мовою.

ТОВ "Видавництво Фоліо" заробило 18 млн 520 тис. за останні 4 роки, з яких мільйон державних грошей - за друк книжок російською. ТОВ "Фоліо" - 3 млн 580 тис. грн, ТОВ "Літературна агенція "Час читати" - 300 тис. грн, ТОВ "Бібколектор" - 820 тис. грн за останній рік, а ТОВ "Фірма Антологія" - 240 тис. Разом - 24, 5 млн грн. Це офіційні прибутки.

Неофіційними пан Красовицький теж "грішить". Разом із Марією Цукановою та Павлом Карайченцевим Олександр Віталійович був засновником ТОВ "ТТ Бренд-Архітектура". Ця київська фірма спеціалізувалася на рекламі. Проте її діяльність припинив господарський суд Києва. Через те, що пан Красовицький та його колеги забули подати у податкову декларації про доходи.

Видавець Красовицький також є співвласником ТОВ "Буква Дістрібюшн". "Буква" - це мережа книжкових магазинів. Партнеркою Красовицького по бізнесу є очільниця столичного Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна.

Зараз ви читаєте новину «Фірми співвласника "Букви" "натендерили" державу на 24 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути