Ексклюзиви
пʼятниця, 02 серпня 2013 11:22

Фінансистом Ахметова призначать менеджера "друга Путіна"

Фінансистом Ахметова призначать менеджера "друга Путіна"
"Метінвест" змінює фіндиректора. Фото: 062.ua

Компанія "Метінвест" підприємців Ріната Ахметова, Вадима Новинського та Володимира Бойка у серпні оголосить про призначення на росіянина Олексія Кутєпова на посаду фінасового директора.

Його вже представили колегам, пише "Forbes Украина".

На посаді CFO (Chief Financial Officer) Кутєпов змінить Сергія Новікова. Останні працює в "Метінвесті" з моменту заснування холдингу в 2006 році.

Два рекрутери і один інвестбанкір з посиланням на менеджерів холдингу Ахметова-Новинського повідомили, що Новіков переїде до Швейцарії, де займеться залученням грошей для нових проектів "Метінвесту".

У Швейцарії вже є один з офісів металургійного гіганта - Metinvest International, компанія, через яку "Метінвест" продає метал і руду.

Кутєпов пішов з "Сибура" з посади директора з економіки та фінансів одного з чотирьох підрозділів холдингу - дирекції вуглеводневої сировини.

30 червня 2013 року Кутєпов покинув "Сибур", йдеться в письмовій відповіді начальника напряму "Інформаційної політики" холдингу Дмитра Чернікова.

Як відомо, "Сибур" виробляє скраплений газ, природний газ, полімери, каучук і пластики.

Холдинг "Сибур" контролюють Леонід Міхельсон (№3 у списку російського Forbes зі статком $15,4 млрд) і Геннадій Тимченко (№9, $14,1 млрд), випливає зі звіту про фінансові показники компанії за 2012 рік.

Forbes називає Тимченко "другом президента Росії Володимира Путіна". Міхельсон і Тимченко також контролюють нафтогазову компанію "Новатек".

Зараз ви читаєте новину «Фінансистом Ахметова призначать менеджера "друга Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути