четвер, 24 травня 2012 00:28

Facebook звинуватили в нечесній грі на біржі

Facebook звинуватили в нечесній грі на біржі
Марк Цукерберг. Фото: scrapetv.com

Група власників акцій соціальної мережі Facebook, що вийшла на біржу 18-го травня, подала позов до суду проти самої компанії, її засновника Марка Цукерберга, а також інвестиційного банку Morgan Stanley, звинувативши їх в приховуванні важливої ??інформації перед розміщенням акцій на ринку.

Згідно з позовом, поданого до суду Манхеттена, банки, що організували вихід Facebook на біржу, різко знизили прогноз по прибутку Facebook на найближчий рік, проте повідомили про це далеко не всім власникам акцій.

Представники банку категорично відкинули звинувачення, заявивши про чіткому дотриманні регламенту. Прогнозоване падіння вартості акцій, про який нібито промовчали банки, експерти пов'язують з невизначеними перспективами доходів від онлайн-реклами, які почали знижуватися на тлі зростаючої популярності мобільного застосування Facebook, яке не підтримує рекламні банери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook виходить на біржу і може стати найдорожчою інтернет-компанією світу

Вихід Facebook на фондові ринки супроводжувався небувалим ажіотажем. Інтерес публіки був настільки великий, що компанія вирішила підвищити початкову ціну за акцію з 28-35 доларів до 34-38 доларів.

Відразу після початку торгів в п'ятницю 18 травня ціна на акції Facebook підскочила на 10% до 42 доларів, проте незабаром почала падати. До понеділка акції подешевшали на 12% в порівнянні з початковою оцінкою.

Зараз ви читаєте новину «Facebook звинуватили в нечесній грі на біржі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути