Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 17:30

Facebook розслідує справу витоку даних 50 млн користувачів

Facebook розслідує справу витоку даних 50 млн користувачів
2015 року Facebook з'ясував, що професор Кембриджського університету Олександр Коган передав третім особам дані з програми "This is your digital life", яке отримувало дані по API Facebook. Фото: Deutsche Welle

Компанія Cambridge Analytica отримала доступ у Facebook до даних 50 млн користувачів. Facebook ініціювала внутрішнє розслідування ситуації.

У блозі компанії повідомили, що 16 березня Facebook припинила роботу з Cambridge Analytica, пише "Економічна правда".

2015 року Facebook з'ясував, що професор Кембриджського університету Олександр Коган передав третім особам дані з програми "This is your digital life", яке отримувало дані по API Facebook. Додаток було створено для дослідницьких цілей і створення психологічних портретів користувачів. За весь час до нього підключилися близько 270 тис. осіб.

Водночас кожен користувач давав згоду на обробку не лише власних персональних даних, зазначених на Facebook, але й даних користувачів зі списку друзів. В сумі Коган отримав доступ до даних близько 50 млн профілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск створює нову компанію

Олександр Коган збирав інформацію легально і за правилами Facebook. Однак пізніше він передав дані третім особам - компаніям Eunoia Technologies і Cambridge Analytica.

Facebook вимагала видалити додаток і знищити всю інформацію про користувачів. Однак у березні 2018 року стало відомо, що не всі дані були видалені. Після цього Facebook заблокувала роботу профілів Когана і компаній в соцмережі.

Акції Facebook торгуються на рівні $177,01. Це на 4,4% менше, ніж ціна закриття п'ятниці ($185,09).

Зараз ви читаєте новину «Facebook розслідує справу витоку даних 50 млн користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути