четвер, 25 січня 2018 22:01

Фабрику Порошенка хочуть перетворити на місце розваг

Фабрику Порошенка хочуть перетворити на місце розваг
Найбільша кондитерська фабрика Києва – Рошен, яка раніше носила ім'я Карла Маркса, перетвориться в Roshen Plaza. Фото: roshen.com

Найбільша кондитерська фабрика Києва – Рошен, яка раніше носила ім'я Карла Маркса, перетвориться в Roshen Plaza.

Про це в інтерв'ю "Новое время" розповів президент і міноритарний акціонер корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський, повідомляє "Економічна правда"

"Вона потихеньку перетворюється на пам'ятник. У цьому році ми переїжджаємо в заводську будівлю, там буде офіс нашої компанії. Крім цього, ми хочемо дати цій фабриці нове життя. Умовна назва – Рошен Плаза", – сказав він.

Територія фабрики повинна перетворитися в суспільний простір. Наприклад, в наступному році там хочуть відкрити безкоштовний каток.

"Через рік у цій будівлі відкриється магазин з постійно діючою маленькою лінією, щоб кожен бажаючий міг прийти і побачити, як роблять шоколад", - каже він.

"Крім цього, ми хочемо створити там щось на зразок технічного музею або fab lab – невелику фабричну майстерню, де можна виготовляти якісь деталі на верстатах", – розповів Москалевський.

Однак, за його словами, поки корпорація ще знаходиться в пошуку концепції.

Глава Roshen також зазначив, що в центрі міста займатися виробництвом безглуздо, оскільки туди складно приїхати і складно виїхати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко піде на вибори - Найєм

Президент Петро Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen. Після вступу на посаду глави держави він найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU.

Однак "у зв'язку з відсутністю покупців" у січні 2016 року президент заявив про підписання договору про передачу кондитерської корпорації у траст.

У квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в "сліпий" траст компанії Rothschild Trust частки Порошенка в корпорації Roshen. Він передав свою 85%-ву частку в корпорації в незалежний сліпий траст (blind trust) компанії Rothschild Trust.

Зараз ви читаєте новину «Фабрику Порошенка хочуть перетворити на місце розваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути