четвер, 01 червня 2017 17:27

Європарламент дозволив завозити більше продуктів з України

Європарламент дозволив завозити більше продуктів з України
Європарламент дозволив завозити мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно, виноградний сік. Фото: altarta.com

Європейський парламент дозволив завозити з України мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи й оброблене зерно, виноградний сік.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Європарламенту, пише "Обозреватель".

Ці поправки підтримали 475 голосами, проти - 102, утримався - 61.

Європарламент не підтримав пропозицію Єврокомісії про підвищення квот на українські пшеницю, помідори, сечовину і сировину для добрив. Ці квоти залишаються на рівні, встановленому відповідно до угоди про ЗВТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова ввела мито на українську молочку

Підставою для надання Україні преференційного експорту є боротьба з корупцією. Проте держави-члени ЄС, а також представники промисловості можуть запросити дослідження з питання захисних заходів.

Потім ЄП проведе переговори з національними урядами.

Торгові преференції надані Україні в рамках DCFTA - частини Угоди про асоціацію. Тимчасово застосовуються із січня 2016 року. Частина документа передбачає взаємне відкриття ринків товарів і послуг, але ЄС скорочує і скасовує мита. З огляду на економічні труднощі України і зусилля з реформування, ЄС запропонує Києву додаткові нові торгові поступки.

Ринок Китаю хочуть відкрити для українського м'яса птиці, яєць та низки інших продуктів. КНР також зацікавлена в імпорті українського меду, кормів для домашніх тварин, риби та продукції рослинництва. Україна і Китай вже погодили протоколи фітосанітарних вимог на експорт кукурудзи, сої та ячменю. Ведуть переговори з приводу можливого експорту сорго, черешні, яблук і лохини.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент дозволив завозити більше продуктів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути