пʼятниця, 09 травня 2014 16:29

Європа відмовляється будувати з Росією "Південний потік" - Wall Street Journal

Автор: neftegaz.ru
 

Проект газопроводу "Південний потік" так і може залишитися нереалізоанним, стверджує журналіст Стівен Сестанович у статті для The Wall Street Journal.

"Чи робить ЄС хоробрий крок, спрямований проти Володимира Путіна?" - ставить риторичне запитання в заголовку матероіала американський експерт.

На думку Сестановича відмова від проекту продиктована всього лише "загадковими" правилами ЄС. Причому ЄС ще кілька місяців тому був готовий зробити для "Південного потоку" виключення з правил. Тепер же Європарламент проголосував за скасування проекту (правда, це рішення не має юридичної сили), а комісар ЄС у справах енергетики Гюнтер Еттінгер зауважив в інтерв'ю Financial Times: "Робити виключення для "Газпрому" - це не в числі моїх пріоритетів".

Автор робить висновок: щоб США допомогли Європі більше не залежати від російських енергоносіїв, необхідно змінити енергетичний курс Америки.

"Не можна покладатися тільки на дрібний шрифт в посібниках ЄС", - заявляє він.

Зараз ви читаєте новину «Європа відмовляється будувати з Росією "Південний потік" - Wall Street Journal». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути