понеділок, 16 листопада 2020 11:09

Європа готує законодавство про криптоактиви

Європа готує законодавство про криптоактиви
ЄК вважає, що регламент ринків криптоактивів" (MiCA) буде стимулювати інновації, зберігаючи при цьому фінансову стабільність і захищаючи інвесторів від ризиків. Фото: pixabay

Законодавство ЄС про криптоактиви вперше запропонувала Європейська комісія.

Це цифрове вираження цінностей або прав, які можуть зберігатися і продаватися в електронному вигляді, сказав на пресконференції виконавчий заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є пропозиція по криптоактивам, спрямована на те, щоб дозволити компаніям використовувати можливості, які пропонуються цими активами, але так, щоб знизити ризики для інвесторів і зберегти фінансову стабільність", - заявив Домбровскіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У PayPal можна буде розрахуватися криптовалютою

ЄК вважає, що регламент ринків криптоактивів (MiCA) стимулюватиме інновації, зберігаючи при цьому фінансову стабільність і захищаючи інвесторів від ризиків. Це дасть юридичну ясність і визначеність емітентам і постачальникам криптоактивів. Нові правила дозволять операторам, уповноваженим в одній державі-члені ЄС, надавати свої послуги на всій території союзу, "паспортизацію". Захисні заходи включають вимогу до достатності капіталу, фінансове забезпечення безпеки активів, обов'язкову процедуру подачі скарги, доступну інвесторам, і права інвестора щодо емітента. До емітентів великих забезпечених активами криптоактивів, так званих глобальних стейблкоїнів, пред'являтимуть суворіші вимоги.

Єврокомісія пропонує також пілотний режим для ринкових інфраструктур, які хочуть спробувати торгувати та проводити транзакції з фінансовими інструментами в формі криптоактивів. Пілотний режим являє собою підхід "пісочниці", або контрольованого середовища, яке дозволяє тимчасово відступати від існуючих правил. Він дозволить компаніям протестувати на практиці правила й дізнатися більше про те, як вони працюють.

Вартість криптовалюти Bitcoin на сьогодні становить $16 157. Це вперше з 6 січня 2018-го, повідомляє портал Coin Desk. Порівняно з минулим роком поточна вартість Bitcoin зросла на 123% і на майже 50% у цьому кварталі.

Зараз ви читаєте новину «Європа готує законодавство про криптоактиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути