Ексклюзиви
середа, 11 березня 2015 11:33

Єврокомісія пропонує провести переговори щодо газу 20 березня

Єврокомісія пропонує провести переговори щодо газу 20 березня
Фото: tvi.ua

Єврокомісія запропонувала провести тристоронню міністерську зустріч ЄС, України та Росії щодо газу 20 березня. Про це повідомило ТАСС дипломатичне джерело в Брюсселі.

"Єврокомісія направила запрошення міністрам енергетики України і РФ Володимиру Демчишину і Олександру Новаку провести 20 березня в Брюсселі переговори щодо цін і умов постачання газу до України і його транзиту в ЄС у весняно-літній період (з 1 квітня - ред.)", - повідомив він.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" заплатила російському газовому монополістові "Газпрому" ще 15 млн дол., забезпечивши себе газом до середини березня.

З червня 2014 року Україна не отримувала російський газ через невизначеність умов поставок, ціни палива, а також механізму оплати боргів.

У результаті досягнутих наприкінці жовтня домовленостей і відповідно до підписаного в Брюсселі протоколу, Україна з 9 грудня відновила імпорт природного газу з Росії за ціною 378 дол. за тисячу кубометрів на умовах передоплати. Досягнуті домовленості діють до 31 березня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія пропонує провести переговори щодо газу 20 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути