Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2013 05:05

ЄС близький до угоди про транспортування газу в Україну через Словаччину

ЄС близький до угоди про транспортування газу в Україну через Словаччину
Фото: censor.net.ua
Європейський союз наблизився до укладення угоди, яка дозволить блоку транспортувати газ на Україну через Словаччину, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

За повідомленням низки чиновників, знайомих з ходом переговорів, угода, усуває технічні перешкоди доставки газу може бути підписана протягом найближчих днів.

"Однак чиновники стверджують, що постачання газу не можуть розпочатися до 2014 року. Відстрочка говорить про те, що Київ цієї зими залишиться піддається загрозам з боку Росії про скорочення постачань газу, якщо країна підпише договір про вільну торгівлю з ЄС", - повідомляє видання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Україна повернеться до ЄС задом, грошей МВФ їй не бачити - глава МЗС Швеції

Україна розраховувала у вересні почати реверс газу через Словаччину, річні обсяги могли скласти більше 10 мільярдів кубометрів. Однак поки що цю ідею не вдалося узгодити зі словацьким газотранспортним оператором.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявляв, що Словаччина не може почати реверс без узгодження з "Газпромом". Той же стверджує, що реверс газу з Європи на Україну є не фізичною, а віртуальним, і схема незаконна.
Зараз ви читаєте новину «ЄС близький до угоди про транспортування газу в Україну через Словаччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути