субота, 02 грудня 2017 21:10

Експерти порадили, як захистити банківську картку від шахраїв

Експерти порадили, як захистити банківську картку від шахраїв
До популярного виду шахрайства також відносять розсилку SMS-повідомлень. Фото: Zillya!

Служба безпеки розсекретила групу зловмисників, які шляхом шахрайства викрали понад 10 млн грн з більш, ніж 1,5 тис. банківських карток.

За даними СБУ, шахраї використовували шкідливе програмне забезпечення для зараження та злому систем фінустанов. Таким чином, отримували можливість несанкціонованого доступу до банківських даних, пише "Апостроф".

Експерти стверджують, що українські банки відповідально ставляться до захисту банківських даних своїх клієнтів.

У прес-службі ПриватБанку розповіли, що запустили спеціальну систему з метою попередження потенційних загроз. Вона автоматично блокує підозрілі операції.

"Шахрайство, яке проводиться з клієнтами, їх картами і рахунками, часто не призводить до реальної втрати коштів. Всі перекази та оплати, які ми робимо, страхуються з боку Visa/Mastercard. Важливо пам'ятати, що існує можливість повернути гроші протягом 180 днів", - зауважив аналітик Максим Пархоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк попередив про нове шахрайство у соцмережах

Щоб уберегти себе від шахрайських дій, експерти радять не зберігати на картах з активованими інтернет-платіжками великі суми грошей.

До популярного виду шахрайства також відносять розсилку SMS-повідомлень. Найчастіше повідомлення надсилаються навмання.

У банках застерігають, що не варто телефонувати за номером, що вказаний у сумнівних повідомленнях. Натомість краще зв'язатися з контакт-центром для уточнення інформації.

Інтернет атакувала шкідлива програма Trojan.Gozi.64, яка розкрадає кошти з банківських рахунків. Особливістю вірусу є те, що він складається з окремих завантажуваних плагінів. Під загрозу вірусу потрапили Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome і Mozilla Firefox.

Зараз ви читаєте новину «Експерти порадили, як захистити банківську картку від шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути