пʼятниця, 09 листопада 2012 20:02

Експерти підтримують прийняття законопроекту "Про єдиний демографічний реєстр"

Експерти позитивно оцінили прийняття законопроекту "Про єдиний демографічний реєстр".

"Цей закон це не чиясь забаганка, а вимога часу. Документ нормальний, трохи варто попрацювати над його реалізацією, але це робочі моменти. Просто варто зрозуміти, що біометричні паспорти, які він запроваджує, це не тільки вікно в Європу, а й питання національної безпеки. Ми кожного дня читаємо хроніку, про те як українці підробляють документи, паспорти, через які займаються шахрайствами. Це вже давно варто припинити", – заявив голова правління Української асоціації захисту персональних даних Юрій Когут.

В свою чергу, за словами доктора філософії права, професора, засновника консалтингової компанії "Альфа-логас" Івана Боднарука, вказаний законопроект наведе порядок в частині незаконної еміграції, підробки і використання документів, а також унеможливлення нових злочинів в економічній сфері.

"Я однозначно за прийняття цього закону. Страхи всіх його опонентів є надуманими і нелогічними, це не є проміжний етап між вживленням в організм людини будь-яких чіпів чи якихось засекречених карт. Це лише фіксування даних, які вже давно відомі. Сьогодні інтернет, соціальні мережі більше контролюють людину, ніж те, що пропонує даний закон. Тобто ніяких страхів не має бути, більше того цей документ наведе порядок в частині незаконної еміграції, підробки і використання документів, унеможливлення нових злочинів в економічній сфері. Крім того скажу від імені всієї юридичної спільноти - цей закон надасть динаміку щодо розгляду справ в судах, адже за запитом до єдиного реєстру можна отримати швидко відповідь на звернення суду, а не чекати його тижнями", – сказав він.

При цьому, за його словами, прийняття закону відповідає європейським нормам, передбачене ним введення біометричних паспортів - пряма вимога ОБСЄ.

На думку віце-президента Асоціації Інтернет-медіа Олега Руденка, в законі враховані інтереси всіх верств населення.

"Деякі громадські і релігійні організації, громадяни намагаються підняти істерію навколо законопроекту, мовляв, він чином обмежує їхні права. Але це спекуляції, адже в законі враховані всі права віруючих. Люди, які з якихось причин не побажають мати біометричні документи зможуть користуватися старими. Ця реформа документів давно назріла, а реалізація закону про Демографічний реєстр дозволить назавжди забути про підроблені посвідчення особи і липові кредити", – зазначив експерт.

Нагадаємо, цей закон був прийнятий 2 жовтня в другому читанні.

Зараз ви читаєте новину «Експерти підтримують прийняття законопроекту "Про єдиний демографічний реєстр" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути