вівторок, 29 вересня 2020 19:35

Експерти очікують кадрової реорганізації Укрзалізниці

Експерти очікують кадрової реорганізації Укрзалізниці
Дублювання функцій знижує ефективність управління, тим паче, коли мова йде про такого потужного гравця - Новак. Фото: Reuters

Покращення системи управління Укрзалізниці можливе лише через усунення посад із дублюючими функціями.

Про це повідомив економічний експерт Андрій Новак, передає УНН.

"Дублюючі посади треба викорінювати, бо якщо є дублюючі функції, то немає, по-перше, відповідального за напрямком. По-друге, при виникненні будь-яких проблем крайнього ти не знайдеш. Ну і в цілому дублювання функцій знижує ефективність управління, тим паче, коли мова йде про такого потужного гравця на ринку як Укрзалізниця. Але там же керівництво нове, є шанси, що щось зміниться", - зазначив він.

Новак наголосив, що останні кілька років за відгуками багатьох підприємців були проблеми з забезпеченням вантажних вагонів через те, що система управління працює не дуже ефективно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця не буде співпрацювати з Deutsche Bahn

"Оскільки зараз Укрзалізниця дуже на слуху і у високій медійній увазі, то є надія, що система управління буде змінена. Можливо, структурна реорганізація Укрзалізниці. У медіапросторі виникають різні пропозиції щодо цього - що Укрзалізниця повинна позбутися не профільних активів, що дійсно треба робити. Однак, там же керівник новий, і увага підвищена, то думаю, що Кабмін мусить рішення приймати", - зауважив експерт.

Східний апеляційний суд залишив в силі рішення Господарського суду Донецької області про зобов'язання Укрзалізниці як правонаступниці "Донецької залізниці" сплатити борг у 68 млн доларів Сбербанку.

Зараз ви читаєте новину «Експерти очікують кадрової реорганізації Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути