четвер, 13 червня 2013 20:00

Експерт розповів, за яких умов можливий перехід з газу на вугілля

Експерт розповів, за яких умов можливий перехід з газу на вугілля
Сергій Дяченко: Активність використання вугілля залежатиме від того, чи вдасться залучити технології газифікації. Фото: intv.ua

Україна може здійснити перехід зі споживання значної частини газу на вугілля.

Таку думку озвучив фахівець з енергетики Сергій Дяченко в ефірі "Ера-FM".

"Активність використання вугілля залежатиме від того, чи вдасться залучити технології газифікації. Зараз є чотири проекти, які будуть реалізовувати за рахунок китайського кредиту. Серед них - три проекти пов'язані із синтезом газу для потреб хімічної промисловості. Один проект пов'язаний із переходом Сєвєродонецької ТЕС на використання водовугільної суміші. Якщо ці проекти виявляться успішними, то це буде поштовх до активного залучення технологій нового покоління використання вугілля. Тоді можна буде говорити, що буде активно використовувати вугілля", - сказав Дяченко.

Утім, за його словами, використання вугілля значно шкодить довкіллю.

"Вугілля перш за все впливає на підвищення температури. Здається, воно дає десь у 2,5 рази більше парникових викидів. В зв'язку із членством в Енергетичному співтоваристві Україна взяла на себе зобов'язання привести свої теплоелектростанції до стандартів за викидами Європейського союзу. Це потребуватиме від 12 до 18 мільярдів доларів", - зазначив Дяченко.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову забезпечити створення міжвідомчої робочої групи з питань заміни імпортованого природного газу вугіллям вітчизняного видобутку, яка повинна зайнятися питанням активізації реалізації таких проектів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, за яких умов можливий перехід з газу на вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути