Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2022 04:28

Експерт розповів, чи буде дефіцит товарів через нестачу електроенергії

Експерт розповів, чи буде дефіцит товарів через нестачу електроенергії
Зараз головне для України-утримати розбовтану російськими терактами енергосистему. Фото: slovoidilo.ua

Відключення електроенергії в Україні не створять дефіциту товарів, оскільки вони планові, а не аварійні, тобто великі підприємства, які виробляють товари для внутрішнього споживання та експорту, вже підлаштовують умови роботи під віялові відключення.

Одним з варіантів для них є робота вночі, розповів директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський в ефірі 5 каналу.

За його словами, стандартний робочий день з 9 години ранку до 18 години вечора зараз неможливий через численні терористичні акти Росії проти української енергосистеми. Однак підприємствам треба якось працювати, тому багато хто переходить на нічний режим.

"Ключове зараз - утримати енергосистему. Поки вона в керованому стані, поки віялові відключення будуть плановими, а не аварійними, дефіциту товарів першої необхідності не буде", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У низці областей почали діяти графіки погодинних відключень електрики

Тим часом Укренерго вводить тимчасові обмеження електропостачання ще в трьох регіонах України - Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Раніше стало відомо, що Укренерго змушене ввести 2 листопада додаткові обмеження енергопостачання в трьох областях - Сумській, Харківській та Полтавській.

Росія з початку повномасштабного вторгнення 103 рази атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури України. Багато з них серйозно пошкоджені, але енергосистема поки що справляється.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чи буде дефіцит товарів через нестачу електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути