Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2016 09:28

Експерт розповіла, чому подорожчали яблука

Експерт розповіла, чому подорожчали яблука

Виробники яблук Центральної і Західної України цього тижня намагаються підвищити ціну на свою продукцію. Відпускну ціну на яблука фермери збільшили на 30-50 коп. за кілограм. У роздріб яблука продають по 11-12 грн/кг. Більше зростання цін поки що не передбачають. Якщо ціна на яблука ще зростатиме, польські виробники почнуть продавати свій товар. Про це розповіла експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

За словами виробників, попит на яблука зараз відносно стабільний, але задовільним його назвати не можна через те, що на ринку ще в достатній кількості присутні осінні сорти яблук, які продавці погоджуються продавати відносно дешево. Тому незначне збільшення ціни відобразилось на зимових сортах яблук, попит на які традиційно пожвавлюється на початку зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів, які найбільше подорожчали в магазинах

"Зараз на ринку з'явилося багато зимових сортів яблук, - розповідає продавець оптового ринку у Вінниці Ярослав Піддубний. - Найдешевші для опту сорти Семеренко. Кілограм продають по 6-7 гривень, роздрібна ціна 10-11 гривень за кілограм. Дорогі сорти Адарет та Фуджі, які коштують 8-10 гривень за кілограм для опту, в розріб продаються по 10-12 гривень за кілограм".

Зараз ціни на яблука в Україні майже збігаються з минулорічними показниками. Цікавим є той факт, що в Польщі за останні кілька тижнів ціни на яблука також підвищились на 10-15%, але залишаються на 20% нижчими ніж минулого року. До прикладу, на оптовому ринку "Броніше" у Варшаві більшість яблук зараз пропонують за ціною 0,15-0,17 євро/кг.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, чому подорожчали яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути